Linnahalli korrastamise kava peab kevadeks paigas olema

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus saatis täna volikokku eelnõu, millega võtab endale ülesande panna järgmiseks kevadeks paika konkreetne tegevusplaan linnahalli korrastamiseks.

Möödunud nädalal moodustati linnahalli rekonstrueerimiseks komisjon. Oleme täis otsustavust selle asjaga lõpuks edasi minna. Täna saatsime volikokku eelnõu, millega seame eesmärgiks, et järgmise aasta 4. aprilliks oleks paigas linnahalli rekonstrueerimise kava ja ettepanekud kõrvalkinnistute müügi kohta,» rääkis linnapea kohuseid täitev abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Ja kui rekonstrueerimise kava on paigas, saab hakata tegelema rekonstrueerimise projektiga. Ehk sealt alates lähevad sündmused juba konkreetsemaks. Kava peabki välja selgitama selle, mis ulatuses rekonstrueerimistöid tehakse. Tõepoolest, hoone fassaad on halvas seisukorras, katus on halvas seisukorras, aga hoone kui terviku olukord pole sugugi katastroofiline. Kindlasti tuleb seal välja vahetada kommunikatsioonid, remontida fassaad ja katus. Nüüd on inseneride ja arhitektide ülesanne panna paika see, mida ja kui palju teha. Ja sellest sõltub ka tööde maksumus,» ütles abilinnapea.

Ta lisas, et linnahalli olukord on kahetine. Ühtepidi vajab ta kindlasti investeeringuid. Aga teisest küljest ehitati ta omal ajal nii massiivse ja tugevana, et ta püsib päris hästi. «Rekonstrueerimise kava peakski paika panema selle, mis ulatuses tuleb hoones töid teha. Loomulikult tuleb kõik vajalikud asjad ära teha, aga selle kava pealt saab öelda ka rekonstrueerimise lõpliku maksumuse. See maksumus, 60-65 miljonit, mis kunagi välja pakuti, oli väga mahukas rekonstrueerimine koos kõigi tiibhoonetega, sadamapoolse osaga ja jäähalliga. See ei ole lõplik number, see summa tuleb kindlasti allapoole. Kui palju allapoole, seda on täna raske hinnata,» ütles Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles