Keskerakond: Savisaare toetuseks on kogutud 13 000 allkirja

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu 22. septembril oli Edgar Savisaare kodutalus läbiotsimine.
Mullu 22. septembril oli Edgar Savisaare kodutalus läbiotsimine. Foto: Marianne Loorents

Keskerakond teatas täna, et erakonna ja selle noortekogu ühise kampaania tulemusel on altkäemaksus kahtlustatava ja ametist kõrvaldatud Edgar Savisaare toetuseks kogutud tänaseks 13 000 allkirja.

Esimene osa kogutud allkirjadest edastatakse Tallinna linnavolikogule neljapäeval, 15. oktoobril toimuval linnavolikogu istungil. Allakirjutanud paluvad volikogul pöörduda riigikohtu poole, uurimaks, kas linnapea ametistkõrvaldamine on põhiseadusega kooskõlas.

Allkirjade kogumine jätkub 28. oktoobrini ning teine osa allkirjadest edastatakse linnavolikogule 29. oktoobril toimuval istungil.

Eelmisel reedel kirjutas Postimees, et kesknoored on alates teisipäevast kogunud Edgar Savisaare toetuseks 3000 allkirja.

«Noored on väga usinad, ent pole arvestanud sellega, et ilm on külm. Kõik tahavad esinduslikult välja näha ja kuigi ütleme neile, et pange paksult riidesse, siis nii mõnelgi on kurgud valusad ja nina nohune,» oli Keskerakonna noortekogu esimees Urmo Saareoja murelik. «Igatahes oleme valmis vapralt võitlema.»

Hundisilmale kutsutakse kirikuõpetaja

Eelmise nädala alguses teatas Keskerakond, et plaanivad koguda Edgar Savisaare toetuseks kümne päevaga 40 000 allkirja, mis on sama palju, kui Savisaar sai 2013. aasta kohalikel valimistel hääli.

Tänane Kesknädal kirjutab, et Savisaare Hundisilma talus korraldatakse pühapäeval avatud uste päev ja hiljem, kui külalised on lahkunud, «puhastav kiriklik riitus, et vabastada maa-ala halbadest energiatest». Pärast riitust pühitseb kirikuõpetaja Hundisilma talu uuesti sisse.

Savisaart kahtlustatakse neljas altkäemaksu võtmise episoodis, mis puudutavad rendilepingu põhjendamatut pikendamist, puuduva ehitusloaga seotud ehitustööde jätkamist, kruntide vahetamist ja hankemenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles