Linnaosavanemad käisid Savisaarel Hundisilma talus külas

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Hundisilmal.
Autod Hundisilmal. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnaosavanemad külastasid laupäeval Hundisilma talus Edgar Savisaart. Joodi koos kohvi, räägiti ilmast ja tuletati vanu aegu meelde. Linna asjadest ametist kõrvaldatud meer rääkida ei tahtnud.

Mustamäe linnaosavanema Helle Kalda sõnul tuli initsiatiiv Hundisilma külastamiseks linnaosavanematelt endilt, taheti juba varem käia, kuid Edgaril polnud aega. «Tahtsime külastada Edgar Savisaart, selles pole mitte midagi naljakat. Rääkisime puhtalt ainult oma isiklikke asju, linnaosade teemadel proovisime ka rääkida, aga linnapea kategooriliselt keeldus. Jutt sellel suunal ei arenenud,» ütles Kalda.

«Jõime seal kõik kohvi, rääkisime ilmast ja tuletasime vanu aegu meelde. Ma ütlen teile, ma ei valeta, uskuge mind,» sõnas Kalda.

Hundisilmal käisid kõik linnaosavanemad, ainult Haabersti vanem Marek Jürgenson oli välismaal puhkusel ja ei saanud seetõttu osaleda. Savisaar rääkis linnaosavanematele muu hulgas seda, kui toredasti ta võimleb ja käimist harjutab. Ainult arstid ei lubavat nii palju trenni teha, kui hing ihaldaks.

Kuigi Postimehele laekus informatsioon, et linnaosavanemad said erakonnast korralduse Savisaare toetuseks 1000 allkirja koguda, siis asjaosaliste enda sõnul sellist ülesande püstitust ei ole. Allkirju korjatakse piirkondades, mille juhid võivad linnaosavanema isikuga kattuda.

«Linnaosad linnapea toetuseks allkirju ei pea koguma. Oli üks nõupidamine, kus seda küsimust arutati, seal öeldi, et ei pea. Laupäeval me sellel teemal ei arutanud,» sõnas Kalda.

Üheks selliseks linnaosavanemaks on Nõmme piirkonna juht Tiit Terik, kes samuti eitab, et ülesanne andi linnaosavanematele. «Korraldusena ma seda võtta ei saa, aga ma tean, et noortekogu meil kogub allkirju. Mina piirkonna esindajana erakonnast olen ka oma tuttavate ja erakonna liikmete hulgas sellega tegelenud,» sõnas Terik.

«Numbrist me otseselt ei ole rääkinud, aga mida rohkem meie piirkond selles küsimuses saab, seda parem,» ütles Terik. «Ma arvan, et pigem on see piirkonna esimeeste temaatika. See on pigem selline erakonna temaatika, mitte linna oma.»

Viimast versiooni kinnitab ka Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder. «See kogumine käib piirkonnas. Me oleme kõik piirkonna liikmed. Mõni linnaosavanem on ka piirkonna juht, temal on sellega rohkem seotust, teistel jälle vähem,» selgitas Mölder.

Pärast kohtumäärust, mis kõrvaldas Edgar Savisaare linnapea ametist, on Hundisilma talu külastanud nii Tallinna abilinnapead kui ka Keskerakonna juhatus. Kohus kõrvaldas Edgar Savisaare ametist, sest ei saa välistada, et Savisaar hakkab oma ametiseisundist tuleneva mõjuvõimuga veenma alluvaid, kes on kriminaalasjas võimalikud tunnistajad, andma teda õigustavaid ütlusi.

Savisaart kahtlustatakse neljas altkäemaksu võtmise episoodis, mis puudutavad rendilepingu põhjendamatut pikendamist, puuduva ehitusloaga seotud ehitustööde jätkamist, kruntide vahetamist ja hankemenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles