Uudiseid loomaaiast: londilised ootavad pidu

Tõnis Poom
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl eelmisel kõrvitsapeol.
Carl eelmisel kõrvitsapeol. Foto: Inari Leiman

Kõrvitsate kogumine järgmisel laupäeval, 17. oktoobril toimuva loomaaialoomade kõrvitsapeo tarbeks läheb tõusvas joones.

Teisipäeval saabus loomaaeda kõrvitsalaadung Põltsamaa lasteaiast Tõruke. Sealsed lapsed olid kevadel kõrvitsaseemneid külvanud, sirgunud taimed koos vanematega oma aeda, maale või kasvõi naabri aeda mulda pistnud ning saagiks oli pea 200 kõrvitsat. Neist suurim kaalub 34,5 kilogrammi. Väljavalitud kolm suurimat kõrvitsat lähevad peopäeval elevantidele (pildil Carl eelmisel kõrvitsapeol). Kokku on kõrvitsaid saabunud juba ligi 600.

Elevandimaja roomajate ja näriliste ekspositsioonid said uue, sügisilmelise sisustuse: õõnsad kasetüved, pakud, oksad ja lehed pakuvad puuriasukaile uudistamis- ja ronimisvõimalusi, mida nad kasutavad meelsasti. Aktiivsed on nii maod kui ka jalutud sisalikud stepivaskussid. Isegi anatoolia uruhiiri võib pärastlõunati ringi vudimas näha, rääkimata vööt- ja ogahiirtest, kes alati nähtaval.

Kesknädalal tehti operatsioon Tallinnas 2001. aastal sündinud puumale Asale, kes juba mõnda aega isutusega kimpus ega tahtnud kuidagi ravile alluda. Eakal loomal avastati kaksteistsõrmiksoole haavandid ja põrna suurenemine. Asa toibus narkoosist hästi, saab edasist ravi ning on hakanud tasapisi sööma.

Möödunud nädala lõpus mõneks päevaks õueekspositsiooni lubatud karakaliema koos pojaga tuli taas siseruumi sulgeda. Kuigi hüpped ja isegi pallimäng ei valmista oma vasaku käpa isase hambu kaotanud emaloomale erilisi raskusi, oli ta õõnsasse puutüvesse pugedes  oma käpaköndi veidi veriseks hõõrunud.

Troopikamaja papagoid, küünisahvid ja luitekassid kolisid suvekodust sooja siseekspositsiooni. Talveks valmistumiseks lasti linnutiikide esimene suur tiik nädalavahetuseks veest tühjaks.

Neljapäeval algas antiloobimaja katuse remont, mille tõttu suleti osaliselt lõvimaja ja antiloobimaja vahekäik. Katuse teeb vastavalt riigihankele pooleteise kuuga vettpidavaks Tabasalu Meistrid OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles