Maavanem moodustas Iru hooldekodu sügelistepuhangu uurimiseks komisjoni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iru hooldekodu.
Iru hooldekodu. Foto: Raigo Pajula

Harju maavanem Värner Lootsmann moodustas erikomisjoni, et uurida Iru hooldekodus aset leidnud sügelistepuhangut ja 60 hoolekodu elaniku karantiinis viibimist.

Tuginedes ajakirjanduses ilmunud informatsioonile ning seoses õiguskantsleri teabenõudega Iru hooldekodus aset leidnud sügelistepuhanguga, moodustas Harju maavanem komisjoni hooldekodu sotsialteenuste kvaliteedi järelevalve läbiviimiseks, teatas maavalitsus.

Komisjon esitab oma järelevalveakti maavanemale hiljemalt 10. oktoobriks, misjärel maavanem esitab oma seisukoha.

Õiguskantsler osundas maavanemale tehtud teabenõudes, et ajakirjanduse andmetel on 60 Iru hooldekodus elavat isikut juba juunikuust alates olnud karantiinis, kuigi tervisekaitseinspektsiooni esindaja väitel ei ole inspektsioon soovitanud hoolekandeasutusel karantiini kehtestamist.

Seetõttu otsustas õiguskantsler alustada menetlust eesmärgiga kontrollida riigiasutuse tegevust isikute põhiseaduslike õiguste ja vabaduste tagamisel.

Menetluse tulemusena leidis õiguskantsle, et Iru hooldekodus ei olnud sügelistepuhangu tagajärjel välja kuulutatud karantiini, kuid oma teabenõudes palub õiguskantsler maavanemalt kontrolli teostamist sotsiaalteenuste kvaliteedi üle hooldekodus.

Maavanem Värner Lootsmanni sõnul on tegemist delikaatse küsimusega, mis vajab põhjalikumat süvenemist ning seetõttu otsustas ta kokku kutsuda komisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles