Kübar: linnahalli rekonstrueerimise komisjon on linnavalitsuse esimene õige samm

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Reporter.ee

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul on tervitatav, et linnavalitsus tunnistab lõpuks oma tegematajätmisi ja põrumist linnahalli rekonstrueerimises ning komisjoni loomise näol on hakatud astuma konkreetsemaid samme.

«Alates 2009. aastast oleme linnavalitsuse tähelepanu juhtinud asjaolule, et valitud partner seda projekti teostada ei suuda,» sõnas Kübar. «Kuus aastat hiljem on linnajuhid lõpuks mõistnud, et opositsiooni kriitika on siiras mure linna arengu osas, mitte kius linna tegevuse vastu.»

«Pika seismise ja venitamise tõttu on lagunev linnahall võtnud Tallinna linnakassast igal aastal umbes 400 000 eurot. Kuue aasta peale teeb see ligi kaks ja pool miljonit kadunud eurot,» tõdes Kübar. «Kui linnavalitsus oleks IRLi kriitikat kohe kuulda võtnud ja loobunud igal sammul riigi süüdistamisest, võinuks kulutamata jäänud raha eest sel aastal lasteaedade renoveerimisele antavat raha peaaegu kahekordistada või linnale ise veel ühe uue trammi osta.»

«Lisaks lubadusele oktoobri lõpus volikogule teemakohased materjalid esitada, ootab volikogu linnavalitsuse ja loodud komisjoni liikmetelt informatsiooni ka seniste läbirääkimiste sisu ja käigu kohta,» ütles Kübar ning lisas, et abilinnapea Taavi Aas on seni iga küsimise peale väitnud ainult, et läbirääkimised on lõpusirgel.

Kübar avaldas lootust, et linnahalli rekonstrueerimise komisjoni loomine toob lõpuks probleemile ka reaalseid lahendusi, ega ole linnavalitsuse järjekordne asendustegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles