Tallinn hakkas jõulupuud otsima

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi jõulukuusk
Viljandi jõulukuusk Foto: Elmo Riig

Tallinna Kesklinna Valitsus hakkas otsima Raekoja platsile jõulupuud, mis püstitatakse 12. novembriks.

«Kutsun maa- ja metsaomanikke üles esitama oma maal kasvava uhke kuuse või nulu pealinna esindusväljakule jõulupuuks. Kuuseomanikule on oma puu nägemine Raekoja platsil kindlasti suureks auks ning linnaelanikele ja külalistele suureks rõõmuks,» lisas linnaosa vanem Alar Nääme.

Pakutav puu peab olema 15-20 meetri kõrgune, kahar ning ühtlaselt tihe. Puu peaks kasvama lagedal ning hästi juurdepääsetavas kohas ning mitte kaugemal, kui 150 kilomeetrit Tallinnast. Ka on oluline, et puu läheduses ei oleks elektriliine, mis võivad takistada selle langetamist ja pealelaadimist.

Jõulupuu pakkumisi oodatakse nii eraisikutelt kui ka firmadelt. Ettevõtted võivad jõulupuud pakkuda koos vajalike sissesõidulubade vormistamise, Raekoja platsi paigaldamise, hilisema mahavõtmise ja äraveo teenuse hinnapakkumisega. 

Pakkumisi oodatakse kuni 16. oktoobrini. Pakkumus peab sisaldama fotot ning puu ja selle asukoha kirjeldust, hinnasoovi ning omaniku kontaktandmeid. Sobiliku puu valiku aluseks on puu välimus, hind ning kaugus pealinnast.

Jõulupuu püstitatakse Raekoja platsile 12. novembriks. Esimese advendi küünal süüdatakse Raekoja platsi kaunistaval kuusel 29. novembril 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles