Galerii ja video: Keskerakond hakkas Savisaare toetuseks allkirju koguma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakond alustas täna Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaare toetuseks allkirju koguma ja loodab saada kümne päeva jooksul kokku 40 000 allkirja.

«Keskerakonna poole on pöördunud juba sadu Savisaare valijaid, kes tahavad näidata oma toetust linnapeale,» ütles Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, «nii alustasimegi tänasest erakonna ja noortekogu ühisprojektiga, mille käigus kogume linnapead toetavate tallinlaste allkirju. Meie eesmärgiks on koguda sama palju allkirju kui palju sai Edgar Savisaar 2013. aasta kohalikel valimistel hääli — 40 000.»

Allkirju koguvad Tallinnas mitmed noorte meeskonnad. Põhiline tähelepanu pööratakse seejuures Lasnamäele ja Piritale, kus Edgar Savisaar kandideeris.

Kampaania sai alguse pärastlõunal, kui viie liikmeline grupp kesknoori alustas allkirjade jahti Lasnamäel Smuuli teel asuva kaubanduskeskuse juures. Noortel allkirjade saamisega raskusi ei tekkinud, pea iga teine inimene avaldas Edgar Savisaarele toetust.

Kuigi kellaaeg oli selline, mil rahvast palju ei liikunud, siis meeskonna aktiivseim liige suutis poole tunniga koguda pöördumisele 16 inimese andmed. «Inimesed on positiivselt meelestatud ja toetavad Edgar Savisaart,» lausus Keskerakonna Noortekogu juhatuse liige Inna Fjodorova, kellele päev edukaimalt oli alanud.

Kesknoorte kampaania kestab kümme päeva, täna kogus allkirju valdavalt Lasnamäel neli meeskonda. «Noored teevad seda vabatahtlikult töö ja kooli kõrvalt. Kedagi selleks ei sunnita,» selgitas Kesknoorte juhatuse esimees ja linnapea referent Urmo Saareoja.

Saareoja sõnul pööratakse põhilist tähelepanu Tallinnale ja esialgu digitaalselt allkirja anda ei saa. «Kampaaniaga teeme algust tänavatel. Näitame sellega, et oleme olemas ja rahva keskel. Internetis on kahtlemata palju inimesi Võrust, Valgast ja Põlvast, kes kindlasti sooviksid oma toetust avaldada, aga esmane eesmärk on saada tallinlaste toetus. Kui me otsustame, et peaksime toetust otsima üle Eesti, eks siis kaalume ka laienemist interneti,» ütles Saareoja.

Saareoja sõnul arutati erinevaid variante, kuidas probleemile tähelepanu tõmmata, ent allkirjade kogumine oli neist kõige mõistlikum, lihtsam ja rahumeelsem viis, kuidas inimeste emotsioone ja soove püüda.

«Inimesed on meelsasti nõus Edgarit toetama ja kui me isegi kõiki allkirju kokku ei saa, siis poleks sellest midagi katki,» lisas Saareoja.

Esimene osa kogutud allkirjadest edastatakse 15. oktoobril ja teine osa 29. oktoobril Tallinna Linnavolikogule ning palutakse volikogul pöörduda Riigikohtu poole, uurimaks, kas linnapea ametist kõrvaldamine on põhiseadusega kooskõlas

Harju maakohus rahuldas möödunud kolmapäeval prokuratuuri taotluse ja kõrvaldas Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare linnapea ametist.

Savisaart kahtlustatakse neljas altkäemaksu võtmise episoodis, mis puudutavad rendilepingu põhjendamatut pikendamist, puuduva ehitusloaga seotud ehitustööde jätkamist, kruntide vahetamist ja hankemenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles