Värner Lootsmann kaotas vaidluse valitsusega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värner Lootsmann.
Värner Lootsmann. Foto: Peeter Langovits

Tallinna halduskohus jättis täna rahuldamata Loksa linnapea Värner Lootsmanni valitsuse vastu esitatud kaebuse, milles ta ei olnud rahul enda Harju maavanema ametist vabastamisega.

Keskerakonda kuuluv 65-aastane Loksa linnapea ametit pidav Lootsmann taotles halduskohtult enda maavanema ametist vabastamise korralduse ebaseaduslikuks tunnistamist ning teenistusest sunnitult puudutud aja eest tasu väljamõistmist, vahendas ERR Uudised.

Kohus leidis, et Lootsmanni ametist vabastamine oli korrektne ning jättis tema kaebuse rahuldamata, halduskohus jättis poolte kohtukulud nende endi kanda.

Valitsus vabastas Lootsmanni Harju maavanema kohalt mullu oktoobris regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri ettepanekul, kes heitis talle ette menetlustähtaegade eiramist, puudulikku järelevalvet, samuti ühelt narkokurjategijalt konfiskeeritud maasturi kasutamist.

Valitsuse otsusel sai enne tähtaega ametist vabastatud Lootsmann mullu novembris hüvitisena kuue kuu ametipalga ehk 241 920 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles