Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskeskus läheb kapitaalremonti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne- Tallinna keskhaigla Merimetsa nakkuskeskus
Lääne- Tallinna keskhaigla Merimetsa nakkuskeskus Foto: Liis Treimann

Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskeskuses algab sel kuul kapitaalremont, mille käigus saavad haigla patsiendid väiksemad palatid koos dušinurgaga, samuti uue ventilatsiooni.

Norra toetusraha abil tehtava projekti käigus ehitatakse välja moodne ventilatsioonisüsteem, uuendatakse vee-, kanalisatsiooni- ja küttesüsteemi, samuti rekonstrueeritakse haiglahoone elektrisüsteem ja antakse värske nägu kolmandale, neljandale ja osaliselt ka teisele korrusele.

«Kõik need mahukad tegevused parandavad ilmselgelt nii patsientide kui ka personali olmetingimusi,» märkis Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Boris Kirt ajalehele Pealinn.

«Norra rahastamise eelisvaldkondade hulgas oli HIV/aidsi ja tuberkuloosi leviku vältimine ja senisest parem ravimine, samuti suurenenud valmisolek bioterrorismiks ja epideemiateks. Sellele kriteeriumile meie nakkuskeskus ka vastas,» ütles Kirt.

Lisaks finantseeris Norra valitsus kahe endoskoopide pesumasina soetamist. Kogu projekti maksumus on ligi 20 miljonit krooni.

Paldiski maantee 62 asuv nakkuskeskuse hoone on ehitatud 1961. aastal ja kapitaalremonti pole selles neljakorruselises majas kunagi tehtud. Praeguseks on ravipind haigla juhi sõnul amortiseerunud ja haigete teenindamiseks sobimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles