Tallinnas avatakse uus kodutute öömaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu
Kodutu Foto: SCANPIX

Tallinnas Akadeemia tee 48 avatakse täna õhtul uus kodutute öömaja, kus on 40 kohta. Koplis Alasi tänaval asuva öömajaga kokku on pealinnas nüüd kodututele 100 ajutist ööbimiskohta.

Uus öömaja hakkab tegutsema Mustamäel senistes varjupaiga ruumides, sealsed elanikud saavad uue kodu Lasnamäel. Lasnamäel avatavasse varjupaika paigutatakse elanikke ka Alasi tänava öömajast.

Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse juhataja Kersti Põldemaa sõnul on teatav liikumine öömajade-varjupaikade asukate hulgas vajalik, sest mõned öömajaasukad on end seal statsionaarselt sisse seadnud, samas on neil sissetulek  olemas.

«Varjupaigas elades hakkavad nad peavarju eest maksma 300 krooni nagu teisedki,» sõnas ta.

Põldemaa rõhutas, et Tallinna sotsiaalhoolekande rehabilitatsioonisüsteem võimaldab heitunutel varjupaigast sotsiaalmajutusüksusesse jõuda ning oma elu parandada.

«Aga tahtmist peab olema, siis saame aidata,» lisas ta.

Tallinnas asuvad lisaks öömajadele omaosalusega varjupaik Akadeemia tee 34, kus elab praegu 40 inimest, Kopli 79  varjupaigas on 60 kohta vältimatuks abiks ja  püsiva hooldusvajadusega lepingulistele klientidele ning Suur-Sõjamäe 6a asub omaosalusega varjupaik 30 kohaga.

Lisaks öömajadele ja varjupaikadele on Tallinnas rajatud eluasemeprobleemidega inimestele  neli  sotsiaalmajutusüksust, mis asuvad Akadeemia tee 34, Tuulemaa 6, Kauge 4 ja Paljassaare tee 35 ja kus on kodu leidnud 350 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles