Kapo viis Hundisilmalt suure summa sularaha

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei otsis läbi Hundisilma talu
Kaitsepolitsei otsis läbi Hundisilma talu Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kapo viis Hundisilmalt ära suure summa sularaha, mis Edgar Savisaare sõnul oli kogutud mitme aasta jooksul, kirjutab Pealinn.

«Naeruväärne on aga see, et kapo poolt võeti ära mu 65. sünnipäeva kingitused, mitme aasta jooksul kogutud ja põhiliselt pangast välja võetud säästud ning muu hulgas ka kumminui, mis kingiti mulle siis, kui olin siseminister,» kirjutab Edgar Savisaar tänases linnavalitsuse ajalehes Pealinn.

Lisaks eelolevale viis kaitsepolitsei Hundisilmalt veel erinevaid asju, sealhulgas arvutid, elektroonilised seadmed ja käsikirjad.

Riigiprokuratuur praeguses menetluse staadiumis üksikasju ei avalikusta, sestap ei ole täpselt teada, kui suurt summat sularaha Edgar Savisaar Hundisilmal hoidis.

Harju maakohus rahuldas möödunud kolmapäeval prokuratuuri taotluse ja kõrvaldas Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare linnapea ametist.

Savisaart kahtlustatakse neljas altkäemaksu võtmise episoodis, mis puudutavad rendilepingu põhjendamatut pikendamist, puuduva ehitusloaga seotud ehitustööde jätkamist, kruntide vahetamist ja hankemenetlust.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon pöördus septembri alguses Keskerakonna poole, pidades mulluse majandusaasta aruande kohaselt erakonna kassas olevat sularahajääki tavatult suureks. Kui 2013. aasta lõpus oli partei sularahajääk kassas veidi üle 59 000 euro, siis eelmise aasta lõpu seisuga oli seda juba 174 427 eurot. Keskerakonna peasekretär Priit Toobal põhjendas toona kassajäägi suurenemist kassareservi moodustamisega erakonna likviidsuse tagamiseks.

Suure koguse sularaha tõttu on Savisaar varemgi uurimisasutuste tähelepanu all olnud. 2010. aasta lõpus lahvatas skandaal «Kolmandik sulas», kui sai avalikuks Savisaare rahaküsimine Venemaalt. Kaitsepolitsei avaldas andmed sellest, kuidas Venemaa Raudtee juht Vladimir Jakunin lubas Eesti-visiidil juunis 2010 Savisaare juuresolekul rahastada Keskerakonna valimiskampaaniat 1,5 miljoni euroga, millest kolmandik pidi tulema sularahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles