Tallinlased tahavad Vabaduse väljakule lilli ja purskkaevu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsuse koduleheküljel olev visioon tulevasest Vabaduse väljakust.
Tallinna linnavalitsuse koduleheküljel olev visioon tulevasest Vabaduse väljakust. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinlased soovivad uuenenud Vabaduse väljakul näha lilli, istumisvõimalusi ja purskkaevu, selgus uuringufirma Klaster küsitlusest.


Vabaduse väljak kujuneb pärast ümberehitust avaraks autovabaks Tallinna esindusväljakuks, mistõttu tellis Tallinna linnakantselei Klastrilt telefoniküsitluse teemal: Milliseid kujunduselemente või vaba aja veetmise võimalusi sooviksite Teie uuel Vabaduse väljaku puhkealal näha?

«Kõige enam soovitakse ankeedis väljapakutud ideedest Vabaduse väljakul näha lillepeenraid,» lausus Tallinna arenguteenistuse sotsioloog Liina Kilemit linnavalitsuse ajalehele Pealinn. «Kindlasti või pigem toetaks seda 88,5% kõigist vastanutest.»

Teiseks soovivad inimesed Kilemiti sõnul väljakul eelkõige jalga puhata ehk tahavad seal näha istepinke ja istumisvõimalusi (86,5%). Kolmandaks tahavad nad seal näha purskkaevu (78,5%).

Hiljuti kaevamistööde käigus välja tulnud müüre tahaks näha samuti tervelt 64,9% vastajatest.
Veidi vähem soovivad vastajad Vabaduse väljakule noortele ja lastele mõeldud atraktsioone, rulluiskude, tõuke- ja jalgrataste laenutust ning ka turg ei leia väga suurt poolehoidu.

«Eeltoodu on ehk seletatav asjaoluga, et Vabaduse väljakus soovitakse tulevikus näha riigi esindusväljakut, mis oleks soliidne ja väljapeetud,» lausus Kilemit. Küsitluse kohaselt pole populaarne ka skulptuuride idee.

Uuringufirma Klaster küsitles ajavahemikul 25.08 - 29.08 telefonitsi 500 Tallinna elanikku. Vastajad pidid olema kantud Tallinna rahvastikuregistriss ning valimi koostamisel jälgiti valimi esinduslikkust soo, vanuse, rahvuse ja linnaosa tunnuse lõikes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles