Lahtise tulega mänginud lapsed panid kodus prügikasti põlema

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kodus öösel salaja paberit põletanud lapsed süütasid prügikasti ning kui pereema poleks põlengut viimasel hetkel märganud ning prügikasti vee alla pannud, oleks olukord ilmselt kurvalt lõppenud, sest suitsuanduril oli patarei tühjaks saanud ning see ei hakanud tööle.

Päästjad said laupäeva öösel kell 1.29 väljakutse Kivila tänavale, kus üheksakorruselise elamu kaheksanda korruse akendest tuli suitsu, teatas Põhja-Eesti päästekeskus.

Kohale sõitis kaks päästemeeskonda, redelauto, paakauto ja kiirabibrigaadid. Sündmuspaigal selgus, et lapsed olid toas prügikasti kohal paberit põletanud ning seejärel põlevad tükid prügikasti visanud, mis aga süttis üleni põlema.

Enne päästjate saabumist oli korteri perenaine jõudnud prügikasti vannis dušiga kustutada. Suitsuandur oli korteris küll olemas, kuid kuna patarei oli tühjaks saanud, ei hakanud see tööle.

Päästeteenistus tuletab inimestele meelde, et suitsuandur saab elu päästa vaid siis, kui see on täiesti töökorras ning seetõttu tuleb suitsuanduri korrasolekut regulaarselt kontrollida, seda puhastada ja aastas korra patareid vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles