Ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar sissetulekut ei kaota

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar andis 2015. aasta sügisel pärast talle esitatud kahtlustusi Poska majas pressikonverentsi, milles kinnitas, et on «puhas kui prillikivi».
Edgar Savisaar andis 2015. aasta sügisel pärast talle esitatud kahtlustusi Poska majas pressikonverentsi, milles kinnitas, et on «puhas kui prillikivi». Foto: Sander Ilvest

Kuigi Edgar Savisaar on kohtumäärusega linnapea ametist eemaldatud, siis oma sissetulekut ta ei kaota, sest saab haiguslehe alusel hüvitist.

«Üks asi on haigusleht ja teine kohtumäärus. Kohtumäärusega on Edgar Savisaar töölt kõrvaldatud, aga haigusleht on tal ka. Need asjad käivad paralleelselt,» selgitas Tallinna linnasekretär Toomas Sepp. «Selles mõttes probleemi ei ole, haiguslehel on üks loogika, tema saab sealt oma haigusrahasid nagu ette nähtud, teine asi on see, et ta on töölt eemaldatud.»

«Kui haiguslehe töövabastuse esimesel päeval on inimesel kehtiv kindlustus tööandja kaudu, siis me maksame haiguslehe alusel hüvitist nii, nagu seadus ette näeb,» kinnitas haigekassa tervishoiu- ja kommunikatsiooni osakonna juht Katrin Romanenkov.

Haiguslehe alusel hüvitatakse Edgar Savisaarele töötasu kuni 182 päeva ulatuses. Haigekassa arvestab haigushüvitist möödunud kalendriaasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulu põhjal. Tulu jagatakse 365-ga, saadud ühe kalendripäeva tulust 70% kuulub hüvitamisele alates haiguslehe 9. päevast haiguslehe lõpuni. Kindlustatule ei hüvitata haiguslehe esimest kolme päeva. Haiguslehe 4.–8. päevani maksab töötajale hüvitist tööandja. Tallinna linnapea töötasu on 3286 eurot kuus.

Lisaks haiguslehe alusel saadavale hüvitisele laekub iga kuu Edgar Savisaare pangakontole 2110 euro suurune Riigikogu liikme pension.

Möödunud reedel tehti Edgar Savisaarele südame sondeerimine, seejärel viibis ta haiglas arstide järelevalve all. Koju lasti Savisaar teisipäeva õhtul.

Korruptsioonikahtluse alla langenud Savisaar läks haiglasse kolmapäeva pärastlõunal pärast seda, kui oli viibinud kaks tundi kaitsepolitseis menetlustoimingul. Neljapäeval taotles riigiprokuratuur Harju maakohtus Savisaare kõrvaldamist linnapea ametist eeluurimise ajaks.

Harju maakohus rahuldas kolmapäeval prokuratuuri taotluse ja kõrvaldas Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare linnapea ametist.

Savisaart kahtlustatakse neljas altkäemaksu võtmise episoodis, mis puudutavad rendilepingu põhjendamatut pikendamist, puuduva ehitusloaga seotud ehitustööde jätkamist, kruntide vahetamist ja hankemenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles