Mustamäel avati iseteenindav kirbuturg

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseteenindav kirbuturg
Iseteenindav kirbuturg Foto: Jürgen Alunurm

Kadaka turg on taas avatud! Kuigi 90-ndate kuumim kauplemispaik kogus kuulsust odavate ja tihtipeale võltsitud kaupadega, siis uus Kadaka turg Mustamäe teel on hoopis mõnusam paik riiete ja elektroonika ostmiseks ja müümiseks.

Kadaka turu nimes on küll alles jäänud sõna «turg», kuid traditsioonilisest turust on asi kaugel. Nimelt on Kadaka turu näol tegemist iseteenindava kirbuturuga, kus igaüks oma kasutatud riideid, kingi, väiksemat pudi-padi ja elektroonikat müüa saab.

Foto: Jürgen Alunurm



Kauplemise muudab mugavaks  see, et oma kodus seisvast kraamist lahtisaamiseks ei pea ise tundide kaupa leti taga seisma, vaid saab kirbukasse müügile jätta. Leti asemel renditakse Kadaka turul riiuleid koos stangega, kuhu oma asjad välja panna. Müügiboksi rentides saavad müüjad kaasa hinnasildid, riidepuud ja kauba varastamise vältimiseks ka turvaelemendid. Müüja saab oma asjad kirbuturule viia, neile oma äranägemise järgi hinna panna ja oma boksi üles riputada. Kogu raha, mis asjade müügist teenitakse, läheb müüja taskusse.

Foto: Jürgen Alunurm

Iseteenindava kirbuka üks omanikke Ragnar Käsper rääkis, kuidas tekkis idee Kadaka turu kirbukas rajada. «Uude elukohta kolides märkasin, et mul on kogunenud palju igasugu kraami, mida ma ei kasutanud, kuid päris ära ka ei tahtnud visata. Nii hakkasin uurima, kuidas minu korralikud riided, raamatud, CD-plaadid ja muu säärane  uue kodu leiaksid. Ükshaaval neid internetti müüki panna tundus tüütu ja siis avastasin iseteenindava kirbuka, kus saingi oma asjad kergesti mõne nädalaga müüdud. Kuna mulle endale selline lahendus väga meeldis ja on ka taaskasutuse elavdamiseks väga efektiivne moodus, siis otsustasime paari sõbraga asja ise ajama hakata.»

Kadaka turu iseteenindav kirbukas asub Mustamäe tee 60 / Aiandi 4 ja on avatud esmaspäevast pühapäevani kella 10-19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles