Savisaarele jääb vaid meiliaadress

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar ja linnasekretär Toomas Sepp
Linnapea Edgar Savisaar ja linnasekretär Toomas Sepp Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeva hommikul jõustus Harju maakohtu määrus, mis peatas Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare töösuhte Tallinna linnavalitsuses, kuid see ei tähenda, et ta poleks enam linnapea, selgitab linnasekretär Toomas Sepp.

«Linnapea töösuhe on meie jaoks peatunud, aga see ei tähenda, et ta poleks linnapea. Ta on volikogu valitud linnapea ja sellest ametist priiks saamiseks on hoopis teised seaduslikud alused, kas volikogu otsused või süüdimõistev kohtuotsus,» ütles Tallinna linnasekretär Toomas Sepp. «Neid aluseid ei ole praeguseks olemas ja kui keegi räägib, et Tallinnale oleks vaja linnapead, siis see koht on praegu täidetud. Tema teenistus on lihtsalt praeguseks peatatud.»

«Kõik mis puudutab asju, mis on tema (Edgar Savisaare – J.K.) kasutuses, siis võtame need suures osas linnakantseleisse hoiule või vormistame lepingud ümber. See võtab aega, dokumentide vormistamine käib. Kuivõrd me peame piirama juurdepääsu informatsioonile, siis sellele küsimusele on äärmiselt keeruline vastata. Mina võtan selle julguse ja ütlen, et meiliaadress jääb talle alles, sest ma ei kujuta ette, et selle peaks kinni panema,» ütles Sepp.

Sepp sai kohtumääruse kätte eile ning tema kohustus oli määrus esmalt vastavalt seadustele registreerida. Määrus registreeriti ja saadeti tutvumiseks volikogu esimehele Kalev Kallole, linnavalitsuse liikmetele ja nendele linna direktoritele, kes peavad vaatama, et oleks korraldatud ametiautoga seonduv ja muud otsusest johtuvad ülesanded.

Savisaart kahtlustatakse neljas altkäemaksu võtmise episoodis, mis puudutavad rendilepingu põhjendamatut pikendamist, puuduva ehitusloaga seotud ehitustööde jätkamist, kruntide vahetamist ja hankemenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles