TTÜ: sisseastumiseksamite küsimust tuleb hoolikalt kaaluda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikaülikooli teklid.
Tehnikaülikooli teklid. Foto: TTÜ

Enne kui kehtestada ülikoolis sisseastumiseksamid, tuleb seda küsimust hoolega kaaluda, ütles Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) teadusprorektor Erkki Truve.

Truve rääkis ERRi venekeelsele portaalile, et TTÜ kaalub hoolikalt, kas sisseastumiseksamite kehtestamine tasuks end ära, kuid kinnitas, et järgmisel aastal võetakse uusi õpilasi TTÜsse vastu nii nagu tänavugi, vahendas ERR Uudised.

Erkki Truve märkis, et TTÜ õppenõukogu arutab vastuvõtu küsimust igal sügisel ning seega pole praegu võimalik asjade käiku 2011. aastast kaugemale ette näha.

Truve sõnul piisab mõnikord ka vaid vestlusest, et näha, kas tudeng on konkreetsest erialast huvitatud või mitte, kuid kõik sõltub ajast ja rahast mida on vaja eksamite ja vestluste läbiviimiseks.

«Eksamite tulemusena saaksime ehk võimekamaid tudengeid, kuid on kahtlane, kas saadav kasu kaaluks üles tehtud kulutused,» rääkis teadusprorektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles