Kesknädal: struktuurid võivad saada kogeda tulevikus sarnaseid õudusi, mida tundis Edgar Savisaar

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Hundisilmal koos kapo töötajatega.
Edgar Savisaar Hundisilmal koos kapo töötajatega. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna ajaleht Kesknädal avaldas täna artikli pealkirjaga «Tegelikult tahtsid nad Edgarit tappa», kus süüdistatakse kaitsepolitseid Edgar Savisaarele ajujahi korraldamises ja ähvardatakse samasuguste õuduste kordumisega «struktuuride» suhtes.

«Savisaare-vastaste jaoks võib ju praegu olla põnev – kambaga alandada hallipäist invaliidi ratastoolis. Kuid Sinisalu jt võimukandjad ei tea, milliseks kujuneb nende endi tulevik,» kirjutab Kesknädal. «Kesknädalale millegipärast tundub, et «struktuurid» võivad saada kogeda tulevikus sarnaseid õudusi, mida nad abitusse seisundisse jäetud ja lähedastest jõhkralt eraldatud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare vastu Hundisilmal toime panid.»

«What goes around, comes around – kõik tuleb ringiga tagasi. Võib-olla kapo ja prokuratuuri ametnikele ei mahu pähe, et on olemas ka kõrgemad jõud. Kosmiliste seaduste vastu ei saa. Kui Saatus tabab teid ennast abitus seisus, siis enam nii tore pole. Ainult et kui Savisaare suhtes te suutsite toime panna ebaõigluse ülima akti (et mitte öelda sigaduse), siis teid ennast tabab õigluse karistus. Sest Eestis pole veel mitte kunagi nii olnud, et tuuled ja ajad ei pöördu,» seisab kirjatükis.

Keskerakonnal on koostööleping Ühtse Venemaaga, mis on õigustanud Balti riikide okupeerimist.

Harju maakohus rahuldas täna prokuratuuri taotluse ja kõrvaldas Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ametist.

Möödunud nädalal infarktieelses seisundis haiglasse viidud Tallinna linnapea Edgar Savisaar lasti eile õhtul haiglast koju.

Korruptsioonikahtluse alla langenud Savisaar läks haiglasse kolmapäeva pärastlõunal pärast seda, kui oli viibinud kaks tundi kaitsepolitseis menetlustoimingul. Neljapäeval taotles riigiprokuratuur Harju maakohtus Savisaare kõrvaldamist linnapea ametist eeluurimise ajaks. Kohus teeb määruse järgmise nädala kolmapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles