Ametist eemaldatud Savisaar jääb ilma nii palgast kui ametiautost

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressikonverentsi järel käis Savisaar kaitsepolitseis, kust lahkus kella 13.30 ajal.
Pressikonverentsi järel käis Savisaar kaitsepolitseis, kust lahkus kella 13.30 ajal. Foto: Eero Vabamägi

Vastavalt Tallinna põhimäärusele peab linnasekretär registreerima kriminaaluurimise tõttu ametist eemaldatud linnapea töösuhte peatumise alates määruse saamisele järgnevast tööpäevast.

Tallinna linnasekretär Toomas Sepp ütles Postimehele, et ei saa ilma kohtu määrust nägemata linnapea ametist eemaldamist ega sellega seotud protseduure pikemalt kommenteerida.

«Kui tõesti niimoodi läheb, siis meil on olemas linnapea asendamise kord. Linnapea asendaja on abilinnapea Taavi Aas ja järgmine asendaja on linnavalitsuse vanim liige. Minu teada on linnapea praegu haiguslehel ja selle tõttu Taavi Aas asendab teda juba praegu,» ütles linnasekretär Toomas Sepp.

Ta lisas, linnapea töösuhte peatamiseks pole niisugusel juhul vaja ära oodata ka haiguslehe lõppu ja meeri tööle naasmist. Postimehe küsimusele ametist eemaldatud linnapea palga ja ametiauto kohta ei tahtnud Sepp konkreetset vastust anda, kuid möönis, et seoses ametist eemaldamisega peaksid lõppema ka kõik ametihüved.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles