Kesklinna vanem: keskturg on reostatud ja räämas

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna keskturg.
Tallinna keskturg. Foto: Egert Kamenik

Tallinna kesklinna vanem Marek Jürgensoni sõnul on kogu keskturu territoorium reostatud ja räämas ning nõudis trahviga ähvardades omavoliliste ehitiste ja müügilaudade lammutamist.

Jürgenson märkis kirjas keskturu direktorile Rein Leemetile, et septembri alguses keskturul käinud amentikud tuvastasid seal ridamisi heakorraeeskirjade rikkumisi.

«Kauplemine toimub suures osas väljaspool turu piire Tallinna linnale kuuluval rajatisel, inventar on juhuslik, sobimatu ja risustab linnapilti,» kirjutas Jürgenson. «Kauba eksponeerimise inventarina kasutatakse suures osas suvalisi kaubakaste, varjud on räämas ja katkised.»

Samuti tõdes kesklinna vanem, et Lastekodu tänava poolses osas on osaliselt lõhutud turu piirdeaed.

«Mardi tänava poolses osas on turu piiridest väljapoole ehitatud omavoliline taarakastide alustest varjualune, mis takistab jalakäijate liiklemist,» tõdes ta. «Varjualuse väljanägemine ei kannata kriitikat, seades ohtu nii kaupleja kui ostja ohutuse.»

Jürgensoni sõnul on heakorratööd tegemata Lastekodu ja Keldrimäe tänavate poolsel kõnniteel ja Mardi tänava poolsel alal ning kogu territoorium on reostatud ja räämas.

Kesklinna vanema hinnangul on lubamatu, et kauplemise ajal on turu territooriumil hulganisti taarat ja äravedamata prahti ning müügikohtade teenindamiseks vajalikke jäätmemahuteid on ebapiisavalt ning ka need on ületäitunud.

Seejuures tõdes ta, et keskturgu on ka varem teavitatud neist puudustest, kuid olukorra parandamiseks pole midagi ette võetud.

Jürgenson nõudis kirjas, et keskturg peab kohe likvideerima omavolilised ehitised ja müügilauad väljaspool turu territooriumi ning tagama pideva heakorra. Ta soovis infot keskturu poolt ette võetud töödest hiljemalt 22. septembriks.

Nõuete täitmata jätmisel algatab Tallinna linn väärteomenetluse heakorra eeskirjade rikkumise eest ja ehitusjärelevalvemenetluse asendustäitmise ja sunniraha seaduse alusel, lisas kesklinna vanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles