TTÜ avatud ülikoolis alustas rekordarv täiendõppureid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ peahoone Mustamäel
TTÜ peahoone Mustamäel Foto: Marina Puškar

TTÜ avatud ülikoolis alustas sel sügisel õpinguid 2184 inimest, mis on kõigi aegade rekord. Vanim täiendusõppur on 66-aastane mees, kes tudeerib tehnikaõpetaja lisaeriala.

TTÜ avatud õppe keskuse juhataja Ragne Kalamehe sõnul kasvas avatud õppesse astujate arv võrreldes eelmise aastaga 20 protsenti. «Suurem huvi avatud õppe vastu on tingitud ilmselt sellest, et oleme laiendanud õppimisvõimalusi tööl käivatele inimestele,» rääkis Kalamees. «Sellest õppeaastast on avatud õppes võimalik omandada olemasoleva eriala kõrvale ka lisaeriala ning läbida täiendusõppemoodul huvipakkuval teemal.»

Sel sügisel TTÜ avatud õppes alustanutest on 60 protsenti mehi ja 40 protsenti naisi. Vanim naissoost õppur on 59- aastane proua, kes õpib kaubandusõiguse, ettevõtluse ja äri planeerimise ning tootmise ja teeninduskorralduse õppeaineid. Vanim meessoost õppur on 66-aastane härra, kes soovib saada tehnikaõpetajaks. Kõige rohkem valisid tänavu avatud õppesse astujad majandus- ja ehitusvaldkonna erialade õppeaineid.

Avatud õpe võimaldab paindlikul viisil täiendada oma teadmisi, õppida uut eriala või jätkata katkenud õpinguid. Valida on võimalik kõikidest TTÜ õppekavadest endale just neid õppeaineid, mis kõige rohkem huvitavad.

Lisainfot avatud õppe kohta leiab veebilehelt http://www.ttu.ee/taiendusoppijale/avatud-ope/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles