ERR.ee: Reiviku sõnul võidakse üritada Aaviksood kukutada

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kobrusepa valmistatud uus makett Vabadussõja võidusambast ja selle ümbrusest.
Tiit Kobrusepa valmistatud uus makett Vabadussõja võidusambast ja selle ümbrusest. Foto: Sternfeld & Laidre OÜ

Sihtasutuse Vabaduse Monument juht Aivar Reivik, kellega kaitseministeerium võimaliku huvide konflikti tõttu lepingu lõpetas, kahtlustab skandaali kaugema eesmärgina soovi kaitseminister ametist maha võtta või sambarajamine seisata.


«See oli minu jaoks väga üllatav, miks seda tehti. Ma usun, et see selgub hiljem ja kui kõrgel see sihik sellel skandaalil on, see selgub ka hiljem. Kas siis sihikul on minister või kogu sammas, et seda ei tuleks, seda me näeme üsna varsti,» ütles Reivik ETV saatele «Aeg luubis» antud intervjuus, vahendab ERR Uudised.

Kaitseministeerium lõpetas nädala keskel võimaliku huvide konflikti tõttu lepingu sihtasutuse Vabaduse Monument juhi Aivar Reivikuga, kuid saatis mõni päev hiljem välja teate, kus hoopis kiitis Reiviku juhitud sihtasutuse tööd.

Ajakirjanduses esinevaid andmeid kontrollinud Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel pole Reiviku tegevuses leitud midagi seadusevastast.

«Kuivõrd kõnealustest artiklitest nähtus, et tegemist võib olla korruptsioonihõngulise suhtega, siis loomulikult me tutvusime nende materjalidega ja leidsime, et antud juhul kuriteokoosseis puudub,» sõnas Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles