Politsei saatis Tallinnale ametnike karistusotsused

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Postimees.ee

Põhja politseiprefektuur saatis Tallinna linnavalitsusele koopiad 40 ametniku karistamisest rahatrahviga, mis määrati seoses ametnike kuulumisega firmade juhatustesse või nõukogudesse.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp märkis, et politsei on väärteootsused langetanud ühtekokku 42 Tallinna ametniku suhtes, kuid kuna kahe inimese osas pole karistus veel jõustunud, siis nende kohta käivat otsust korrakaitsjad delikaatsetele isikuandmetele viidates ei väljastanud.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar saatis politseile pärast ametnikeskandaali lahvatamist teabenõude, milles nõudis põhjalikke andmeid tehtud väärteootsuste kohta.

«Tallinna linnale teeb muret ja on üllatav, et politsei ei teavita meid ametnike väärteo korras vastutusele võtmisest ja me peame antud teemaga tegelema ajalehe Eesti Ekspress teabe alusel,» märkis Savisaar toona kirjas Põhja politseiprefektile Elmar Vaherile.

Linnavõim ja politsei vahel lahvatas kaks nädalat tagasi ka väike sõnasõda, sest linnajuhid olid nördinud, et ajakirjandus sai ametnike karistamise enne teada kui nemad.

Politsei omakorda märkis, et linnavõim teadis juba eelmise aasta lõpul, et ametnikke uuritakse ning linnajuhid oleksid võinud ise küsida politseilt andmed välja.

Tallinna linnasekretär Toomas Sepa sõnul ei soovinud linnajuhid aga politsei uurimist segada ning vastavalt suulisele kokkuleppele ootasid nad, et korrakaitse annab neile karistuste määramisest teada.

Linnavalitsus algatas kaks nädalat tagasi ka sisejuurdluse, kuid teatas juba siis, et soovib enne ametnike võimalikku karistamist omalt poolt esmalt kätte saada politsei materjalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles