Politsei eest põgenenud joobes juht rammis politseiautosid ja kihutas vastu posti

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul toimus Tallinnas tagaajamine, mis lõppes politseiautode rammimise ja posti sõitmisega.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnul anti kella 5 paiku hommikul Ehitajate teel juhile esimene märguanne, kuid sõiduk ei peatunud ja põgenes edasi.

Männikul rammis juht kahte politseiautot ja sõitis seejärel vastu posti.

Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Allar Lohu tõdes, et täna öine tagaajamine oli järjekordne halb näide sellest, kuidas politsei peatumismärguande eiramine ei lõppe mitte kunagi hästi.

«Tähelepanelik politseipatrull märkas Mustamäel Ehitajate teel kahtlase sõidustiiliga sõidukit ning andis peatumismärguande. Sõiduki juht ei allunud korraldusele ning asus suurtel kiirustel politseisõidukite eest ära sõitma. Kohati tõusid kiirused 150 kilomeetrini tunnis, mistõttu oli selline käitumine eriti ohtlik ka kaasliiklejate suhtes,» lisas ta.

Joobes ja juhiloata

«Politseinike eest ära põgenemised lõppevad üldjuhul juhi kinnipidamisega, tihti päädib see ka liiklusõnnetusega, kus põgeneja oma oskusi ülehinnates lõpuks näiteks teelt välja sõidab. Seetõttu on politsei eest põgenemine äärmiselt lühinägelik otsus ja oma teo eest tuleb lõpuks niikuinii vastutus võtta,» lisas Lohu.

Laupäeva varahommikul surmaga lõppenud liiklusõnnetus, kus roolis oli samuti alkoholijoobes mees, on Lohu sõnul kurb meeldetuletus, miks politsei üha rohkem tähelepanu ja ressurssi suunab joobes juhtide avastamisele.

«Iga päev kõrvaldame liiklusest mitukümmend alkoholi tarvitanud juhti ja politsei viib regulaarselt läbi puhumisoperatsioone. Sellegipoolest leidub endiselt neid, kes teiste vigadest õppida ei taha ning teevad omalt poolt kõik võimaliku, et ohustada enda ja kaasliiklejaid elu ning tervist,» ütles Lohu.

Sõidukijuhil, 20-aastasel mehel, puudus juhtimisõigus ning ta oli alkoholi tarvitanud. Ta peeti väärteo korras kinni ning homme otsustab kohus tema karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles