Iseseisvuslased protestisid euroliitu kuulumise vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroliidu lipp..
Euroliidu lipp.. Foto: Raivo Tiikmaa.

Iseseisvuslased korraldasid pühapäeval Tallinnas Vabaduse väljaku ääres piketi, kus nõudsid viie aasta taguse euroreferendumi tulemuste tühistamist.

Piketi ühe korraldaja Jaan Hatto sõnul osales poolteist tundi kestnud üritusel kümmekond inimest, kes kandsid plakateid ja loosungit, mis kutsus euroreferendumi tulemust tühistama.

«Meie soov on elada iseseisvas ja demokraatlikus Eesti Vabariigis, mitte aga Euroopa NSVs,» ütles Hatto.

Alates 2004. aastast referendumi aastapäeval korraldatud üritus toimus Hatto sõnul tavapäraselt vaikiva mälestuspiketina, pälvides siiski ka paljude möödakäijate tähelepanu.

«Inimesi pani väga imestama, et on keegi, kellel on ametlikust seisukohast erinev vaatenurk ja kes julgeb seda kõigi ees välja näidata,» ütles ta.

Hatto avaldas arvamust, et edaspidi tuleks korraldada üritus kõnekoosolekuna, kus saaks osaleda rohkem rahvast.

«Siiani on see kümne inimesega plaanitud ja nii ka alati toimunud, kuid see ei tähenda, et meid ainult kümme olekski,» lisas ta.

2003. aastal toimunud rahvahääletusest võttis osa 63 protsenti hääleõiguslikest kodanikest, kellest 67 protsenti hääletas Euroopa Liitu astumise poolt ja 33 protsenti selle vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles