Taavi Aas: kui kokku ei lepita, siis ei saa ka kokkulepet allkirjastada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Raepress

Kohalikud omavalitsused ei allkirjastanud riigiga peetavate eelarveläbirääkimiste lõpp-protokolli.

Tänasele kuupäevale oli planeeritud Kohalike Omavalitsuste Koostöökogu ja valitsuse delegatsiooni eelarveläbirääkimiste lõpp-protokolli allkirjastamine. «Kahjuks oli lõpp-protokolli tekstist näha, et majanduskriisi ajal tehtud ajutine eelarvekärbe on muutunud alaliseks,» ütles Eesti Linnade Liidu esimees Taavi Aas linna pressiteenistuse vahendusel.

Ta selgitas, et protokolli teksti eelnõust puudus õpetajate 2016. aasta palgavahendite number. Ka ei õnnestunud teada saada valitsuse 2015-2019  tegevusprogrammis toodud lubaduse, mille kohaselt kohalike teede rahastamist on kavas suurendada, elluviimise ajakava ega selleks otstarbeks planeeritavaid summasid. Esialgsete andmete kohaselt on 2016. aasta eelarvesse planeeritud kohalike teede hoiuks sama summa, mis ka käesoleval aastal.

Positiivse poole pealt toodi omavalitsustele välja asjaolu, et eeldatava majanduskasvu tingimustes prognoositakse tulumaksulaekumise suurenemist. Kas sellest tulenevalt laekuda võivate täiendavate vahendite abil ka näiteks lasteaednike palka suurendada saab on Aasa hinnangul tänase seisuga ebaselge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles