Üleskutse loomaaiast: lakkige ninasarvikute toetuseks oma küüned

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravmokk-ninasarvik Kibibi.
Teravmokk-ninasarvik Kibibi. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaed algatas küünte lakkimise aktsiooni, millega soovitakse laiemalt teadvustada, et ninasarviku hiigelkallis sarv on oma koostiselt samasugune nagu tavalised küüned. 

Sel nädalavahetusel tähistab loomaaed rahvusvahelist ninasarvikupäeva. Seekordse kampaania hüüdlauseks on Nail it for Rhinos ning küünte lakkimise aktsiooniga tahetakse näidata, et ninasarviku hiigelkallis sarv, mida salakütid jahivad, on koostiselt samasugune nagu tavalised küüned. Seoses ninasarvikupäevaga toimuvad täna pereüritused meisterdamise, seiklusretke ja ekskursioonidega. Küüned ja juuksed saab ninasarvikuteemaliseks Kamibi ilusalongi abiga. Lisaks näidatakse nädalavahetusel loomaaia keskkonnahariduskeskuses Matsalu loodusfilmide festivali filme.

Pühapäeval trimmerdasid, riisusid ja korrastasid loomaaiasõbrad alpinaariumis taas lumeleopardi suurt aedikut. Esmaspäeva pealelõunal pääseski irbiseema Deli koos esialgu veel nimetu pojaga esmakordselt ekspositsiooniaedikusse. Küll oli seal palju uudistada, ronida ja hüpata! Tagasi pesakasti magama tulid ema-poega alles veidi enne kella seitset hommikul. Õnnetuseks oli poeg suures aedikus trangeldamise käigus oma paremat esikäppa põrutanud või väänanud ja nüüd peab pere mõnda aega taas tagumises väikeses aedikus rahulikult jalutamas käima.

Elevandimajas pesitsenud suitsupääsukesed on ära lennanud ning kohalikud kahepaiksed vaatavad juba ringi talvitumispaikade järele. Nii oli üks kärnkonn eksinud elevandimaja saali, kust ta külastajate abiga taas õue aidati.

Kesknädalal sai kiibi jalga tänavune valgekurepoeg. Temalt ja noortelt araraunadelt võeti suleke, et määrata nende sugu.  Samal päeval munes argusfaasan, muna paigutati inkubaatorisse.

Loomaaia kahe töötava perega mesitarude sellesuvine saak oli 61 kilo mett. Eriti tubli oli kevadel saadud Itaalia tõugu mesilasema pere, kes võrreldes kohalike mesilasperedega on palju leebem ja hästi töökas.

Käima on läinud loomaaialoomadele kõrvitsate kogumise kampaania: neli esimest suurt ümarat vilja jõudis kohale Tartumaalt.

Reedel, 25. septembril viib Saku Õlletehase AS loomaaias läbi õunapäeva: pealelõunal (15–18) jagatakse õunu nii loomaaialoomadele kui ka külastajaile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles