Tallinn lasteaia kohatasust lisaraha ei looda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui Harku vald tõstab lasteaedade rahanappuse leevendamiseks vanemate makstavat kohatasu mõne kuu jooksul kahel korral, siis Tallinn lastevanemate kauka kallale ei lähe ning jätab neli aastat püsinud tasu suuruse ka järgmisel aastal samaks.

Tallinna haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar kinnitas, et 2011. aasta eelarve on linnavolikogus vastu võetud ja selles vanema osamäära tõusu planeeritud ei ole. «Seega kohamaksu tõstmist ei plaanita,» sõnas ta.

Jürisaar lisas, et linnavalitsus arutas küll kohamaksu võimalikku tõstmist eelarve koostamise käigus, kuid siiani on leitud võimalus kohatasu tõstmist vältida.

Tallinna koolieelsete lasteasutuste eelarve 2011. aastal on 46,2 miljonit eurot, millest lastevanemate tasutav kohatasu on 5,1 miljonit eurot ehk ligi 11 protsenti.

Tallinnas moodustab lasteaia kohamaks 8 protsenti valitsuse kehtestatud palga alammäärast. «Vanema osa muutus on tulenenud palga alammäära muutusest, viimati toimus see 23. veebruaril 2006,» märkis pressiesindaja.

Harku vald otsustas 1. jaanuarist tõsta lastevanemate panuse 15 protsendile miinimumpalgast, seadus võimaldab kohamaksu tõsta 20 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles