Lillepaviljonis kohtusid ettevõtlikud inimesed

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS ettevõtluspäev
EAS ettevõtluspäev Foto: Andre Promet

Tallinnas Lillepaviljonis toimus ettevõtluspäev «Äri teevad inimesed», kuhu kogunesid juba tegutsevad kui ka alustavad ettevõtjad Tallinnast ning Harjumaalt.

Toimunud päeval räägiti, millised on ettevõtlust mõjutavad trendid, koostöövõrgustikust ja selle tähtsusest ning sellest kuidas leida ja arendada äriideid. Lisaks pajatasid enda kogemustest edukad ettevõtjad ning jagati näpunäiteid enesekindluse ja motivatsiooni tarvis. Ürituse eesmärgiks oli arendada kohalikku ettevõtlusvaimu ja ärgitada äriideega inimesi tegutsema.

Harju maavanema Ülle Rajasalu sõnul on Harjumaa arengumootor kogu Eestile, siin toodetakse 60% sisemajanduse kogutoodangust. «Ettevõtet lihtne asutada, kuid sageli on probleemiks kapitali kaasamine, sest pankadelt on ärilaenu tagatiseta keeruline saada,» toob Rajasalu välja suurima probleemina.

Ettevõtluspäeval osales ka ühisrahastusplatvorm Investly meeskond, kes viis läbi alustavate ja tegutsevate ettevõtjate seas uuringu, et selgitada, kui ettevõtlik on keskmine tallinlane ja kas kohalviibijad investeeriksid kohalikku ettevõttesse. Küsitlus tõi välja, et inimesed oleks valmis oma kodukoha ettevõtetesse investeerima.

Majandusekspert Kristjan Lepiku sõnul oli aastaid tagasi rahastuse saamine oluliselt keerulisem, tänapäeval on uusi lahendusi tulnud järjest juurde. «Ühisrahastuste näol on ettevõtjatel täiendav võimalus ettevõtte kasvatamiseks, mis järjest rohkem hakkab kasutust leidma,» sõnas Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles