Tallinn andis linnaasutustele uue korralduse raha säästa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra saatis eile linna ametiasutustele kirja linnapea käskkirjaga, millega tõmmatakse koomale kõigi linnaasutuste kulud.

Linnapea Edgar Savisaare käskkirja kohaselt on keelatud maksta tulemustasusid, preemiaid ja toetusi, saata töötajaid tasulistele koolitustele, tellida ja teostada jooksvaid remonttöid.

Erandjuhul tohib toetusi või lisatasusid maksta vaid eelnevalt linna personalijuhi või linnavalitsuse liikmetega kooskõlastatult. Ka välislähetustesse ja riigisisestesse majutusega lähetustesse saatmiseks tuleb enne luba küsida.

Keelatud on tellida bürootarbeid ja muude igapäevategevusteks kuluvaid materjale laovaruna ette, laovarud tuleb viia miinimumini. Piirang on ka perioodika tellimisele.

«Kõigile peaks ju üheselt selge olema, et eesmärk ei omaette ei ole eelarve kulude täitmine 100 protsenti, seda enam veel aasta lõpul. «Koomale» ei pea midagi tõmbama, vaid tegemist on üleskutsega mõistlikkusele, säästlikkusele ja otstarbekusele eelarvevahendite kasutamisel, et aasta lõpul tehtaks vaid vajalikke kulutusi,» selgitas Kendra Postimees.ee'le.

Samasuguse kokkuhoiukäskkirja tegi linnapea Edgar Savisaar kõigile linnaasutustele ka möödunud aasta oktoobri lõpus. Kendra meenutas, et mullu peeti mõistlikuks Tallinna eeskujul soovitada ka teistel omavalitsustel selliseid soovitusi järgida.

Opositsioon: märk rahalistest raskustest

Tallinna linnavolikogu opositsioonilise Isamaa ja Res Publica liidu liikme Siim Kabritsa sõnul viitab kiri, et erinevalt linnaisade jutust ei ole linna finantsseis kiita. «Esimesed tõsisemad märgid linna finantsraskustest ilmnesid septembri lõpus, kui plaaniti lasteaedade eelarvet kärpida,» sõnas Kabrits.

Tema arvab, et linna finantsprobleemid on saanud alguse valedest prioriteetidest. «Tänast Tallinna juhitakse kampaaniakorras. Eile ilmunud kuluka ja hiiglasliku tiraažiga propagandalehe jaoks raha eraldamine ei olnud probleem, samal ajal kui linlastele oluliste valdkondade jaoks, nagu lapsed ja haridus, raha ei leita,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles