Tallinna loomaaias tähistatakse rahvusvahelist ninasarvikupäeva

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi loomaaia ninasarvik jälgib toimuvat.
Madridi loomaaia ninasarvik jälgib toimuvat. Foto: Andrea Comas / Reuters / Scanpix

Tallinna loomaaed tähistab saabuval nädalavahetusel rahvusvahelist ninasarvikupäeva ja ootab kõiki huvilisi vaatama ja kuulama nende suurimetajate lugusid.

Reede õhtul teeb loomaaia direktor Mati Kaal sissejuhatuse Matsalu loodusfilmide festivali filmile elevantidest ja ninasarvikutest, laupäeval ja pühapäeval toimuvad pereüritused meisterdamiste, seiklusretke ja ekskursioonidega. Lisaks saab nädalavahetusel loomaaias vaadata ka Matsalu loodusfilmide festivali filme.

Paksunahaliste maja juurest toimuvad laupäeval lühiekskursioonid eesti ja vene keeles Aleksei Turovski ja Darja Zubareva juhtimisel. 

Pühapäev algab hommikuse ninasarvikute toitmise ja laste seiklusretkega. Samuti saab kaasa lüüa selle aasta rahvusvahelises ninasarvikupäeva kampaanias Nail it for Rhinos, kus küünte värvimise aktsiooniga tahetakse näidata, et ninasarviku hiigelkallis sarv, mida salakütid jahivad, on koostiselt samasugune, kui tavalised küüned. Koostöös Kamibi ilusalongiga annetatakse pool kogutud summast ninasarvikute toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles