Alates tänasest: Eesti Vabaõhumuuseumisse pääseb õhtuti tasuta

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabaõhumuuseum
Eesti Vabaõhumuuseum Foto: Martin Ilustrumm

Alates 18. septembrist  kutsub Eesti Vabaõhumuuseum tasuta külla igal õhtul kell 17-20. Vananaistesuve kampaania kestab 28. septembrini.

Sihtasutuse Eesti Vabaõhumuuseum juhatuse liikme Merike Langi sõnul osutusid tasuta õhtud eelmisel aastal üle ootuste populaarseks ja nii otsustati ettevõtmist korrata.

«Eelmisel aastal külastas tasuta õhtute raames vabaõhumuuseumi ligi 2000 inimest, mis on 10 korda rohkem kui varasemalt samal ajal. Kuna tasuta õhtud niivõrd hästi vastu võeti, soovime selgi aastal pakkuda inimestele võimalust pärast tööd või kooli looduskaunis muuseumipargis jalutada ja vananaistesuve nautida,» rääkis Lang.

Vabaõhumuuseum on 18.–28. septembrini avatud tasuta igal õhtul kell 17–20. Kella 18ni on avatud muuseumi talud ja Kuie kool. Värava läheduses asuv Köstriaseme talu ootab külalisi kella 20ni, samuti saab kogu õhtu jooksul teha sisseoste Lau külapoes või käsitööpoes, sõita hobuvankriga ning nautida Kolu kõrtsis sügisandidest inspireeritud roogasid. Külastajaid ootavad ka vahva suvemäng ja looduse õpperada.

29. septembril algab vabaõhumuuseumis mihklipäevaga talvehooaeg, mille puhul on terve päeva jooksul sissepääs muuseumisse tasuta. Selle aasta talvehooajal on muuseum lahti varasemast kauem: esmaspäeviti-teisipäeviti kella 18ni, kolmapäevast nädala lõpuni kella 20ni. Sama kaua on avatud rahvuslikke roogasid pakkuv Kolu kõrts ja muuseumi käsitööpood.

Infot tasuta õhtute ja talvehooaja kohta leiab vabaõhumuuseumi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles