Taksodel võiksid olla ühesugused hinnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Toomas Huik / Postimees

Mõned Tallinnapostimees.ee küsitlusele vastanud lugejatest leidsid, et Tallinna taksonduses saaks korda majja sellega, kui kehtestada kõikidele linnas sõitvatele taksodele ühesugused hinnad.


«Vajalik oleks, et kõigil ühe ja sama linna taksol oleksid samasugused tariifid. Seda peaks iga linn ise korraldama,» soovitas üks lugeja. Ta leidis ka, et taksopeatustel on mõte ainult suuremates liiklussõlmedes nagu näiteks sadam, lennujaam või raudteejaam.

Seda mõtet toetasid veel mitu inimest. Teine soovitus oli see, et lisaks ühesugustele hindadele peaksid kõik taksod ka ühte värvi olema ning igaüks, kes Tallinnas taksot tahab sõita, peaks ise vaatama, et ta kõikidele esitatavatele nõudmistele vastaks.

Veel leiti, et taksode hinnakiri, ehk sisseistumis- ja sõiduhinnad peaksid olema sõiduki uste ja aknaklaaside peale kirjutatud palju suuremalt. «Praegu on kirjutatud sellises kribukirjas, et seda on näha ainult ühe meetri kauguselt. See on absurdne olukord, sest kui klient soovib võtta taksopeatusest odavamat taksot, siis ta peab läbi jalutama kõik peatuses seisvad taksod tutvumaks nende kribukirjas kirjutatud hindadega,» arvas lugeja.

«Ei soovi ju klient sõita taksoga, kus sisseistumine maksab 50 krooni ja kilomeetri hind on 25 krooni. Tavaliselt seisab üks just selliste hindade ja umbkeelse juhiga must mersu Coca Cola Plaza ees,» hoiatas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles