Vanalinlased tahavad talvise parkimise korda leevendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna seltsi liikme Karita Salli sõnul on talvise parkimise kord Tallinna vanalinnas liiga paindumatu ja teeb kohalikele elanikele liiga palju tüli. Salli seisukohti toetas oma allkirjaga 80 vanalinna elanikku.
Vanalinna seltsi liikme Karita Salli sõnul on talvise parkimise kord Tallinna vanalinnas liiga paindumatu ja teeb kohalikele elanikele liiga palju tüli. Salli seisukohti toetas oma allkirjaga 80 vanalinna elanikku. Foto: Liis Treimann

Tallinna vanalinna elanikud soovivad talvise parkimise korda senisest paindlikumaks muuta, kuid linnaametnikud ei ole kõigi ettepanekutega sugugi nõus.



Vanalinna selts andis vanalinnas liikluskorralduse muutmise ettepanekud Tallinna linnavõimule üle juba kevadel, kuid esimene sellealane arutelu kesklinna valitsuse, kommunaal- ja transpordiameti juhtidega toimus alles eelmisel kolmapäeval.

Vanalinna seltsi liige Karita Sall kinnitas, et kehtiv talvine parkimiskord, mis algab 15. novembril ja lõpeb 15. aprillil, on liiga pikk ja tekitab vanalinlastele hulga ebamugavusi. Nimelt tuleb vanalinlastel sel perioodil iga päev oma autosid ühest kohast teise liigutada, kuna ühes parkimistsoonis tohib parkida vaid paariskuupäeval ja teises paaritul kuupäeval.

Et liikluskorraldust õnnestuks muuta juba sel aastal, antigi 80 allkirjaga pöördumine linnavõimule üle juba kevadel.

Vanalinlased tahaksid, et talvise parkimise süsteemi järgi tuleks toimetada senisest kolm kuud vähem, 1. jaanuarist 1. märtsini, sest sarnast lumeuputust nagu eelmise talvel tuleb linnas ette aruharva, ja lund on kõige rohkem just aasta esimestel kuudel.

Teiseks soovisid vanalinlased muuta praegust paaritu ja paariskuupäeva süsteemi ja pakkusid välja, et kohalikud elanikud peaksid vaid kaks korda nädalas oma autod öise lumekoristuse võimaldamiseks ümber parkima.

Salli sõnul peaks vanalinna elanikel olema ka võimalus hoida oma autosid soodustingimustel lähedalasuvates parklates. Selles küsimuses tuleb aga kokkuleppele jõuda juba eraparklate omanikega.

«Oleme transpordiametiga arutanud võimalust lühendada talveperioodi pikkust kevadel 31. märtsini, kuid tingimusega, et sarnaselt naastrehvide kasutamise korraga saaks talveilmade jätkudes pikendada talvist parkimiskorda 15. aprillini,» ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Ta lisas, et majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse järgi peavad kõik kevadised teehooldustööd, ka talvel tänavatele libedusetõrjeks raputatud puistematerjalide kokkukogumine olema lõpetatud
15. maiks. Sellest määrusest lähtuvalt on Tallinna vanalinnas niigi kehtestatud ühe kuu võrra lühem koristusaeg.

Sule sõnul tähendaks see, kui elanikud peaksid vaid kaks korda nädalas sõidukeid ümber paigutama, seda, et lumesaju tingimustes ei ole vahepealsetel päevadel võimalik vanalinnas koristustöid teha, kuna parkivad autod jäävad ette. Tee seisundinõuete määrus niisugust asja aga ette ei näe. Sellest lähtuvalt ei pea ka kommunaalamet põhjendatuks talvise paaris- ja paaritute päevade parkimiskorra muutmist.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul ei saa paraku alati vanalinna elanike kõigile soovidele vastu tulla. Teatud huvide konflikt peitub selles, millisena tahavad linnavõimud vanalinna näha ja kuidas sealsetel elanikel mugavam oleks.

«Need probleemid on peaaegu igal sügisel üles kerkinud,» mainis Harjo. «Kindlasti jätkame aga arutelusid vanalinna seltsiga.»

Talvine parkimine vanalinnas
•    Kehtib 15. novembrist 15. aprillini.
•    Vanalinn on jagatud kahte tsooni.
•    Ühes tsoonis on paariskuupäevadel parkimine keelatud keskööst kella kuueni hommikul, teises tsoonis kehtib sama korraldus paaritutel kuupäevadel.
•    Vanalinna elanikel on parkimise keeluajal lubatud parkimislubade alusel sõidukeid tasuta parkida naaberpiirkonna tänavatel, seda keeluajale eelneva õhtu kella 20st hommikul kella kaheksani (puhkepäevadel kella kümneni).
•    Valesti pargitud sõidukid teisaldatakse ja rikkujaid karistatakse rahatrahviga.
Allikas: Tallinna linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles