Tallinna volikogu stenografeerimissüsteem maksab ligi kaks miljonit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu istung.
Tallinna volikogu istung. Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsus eraldab täna reservfondist 1 884 345 krooni linnavolikogu istungite stenografeerimiseks vajaliku riist- ja tarkvara ostmise ning arendustööde kulude katmiseks.


Linnakantselei IT teenistus viis istungite stenografeerimissüsteemi saamiseks läbi riigihanked stenografeerimise tarkvararakenduse väljatöötamiseks ja volikogu istungite infosüsteemi AKTAL arendamiseks ning soetas vajaliku riistvara ja litsentsid.

Stenografeerimise tarkvara litsentside ostmiseks ning muudeks tarkvara kasutuselevõtuks vajalike paigaldus- häälestus- ja katsetustööde tegemiseks koos kuuekuulise kohapealse garantiiajaga kulus koos käibemaksuga 712 800 krooni.

Arendustööde teostamiseks koos üheaastase garantiiajaga stenogrammide avaldamiseks volikogu istungite infosüsteemi AKTAL kaudu läks maksma 1 099 800 krooni.

Eelnõu seletuskirja kohaselt ei olnud võimalik neid kulutusi linnaeelarves ette näha, sest volikogus võeti stenografeerimissüsteemi loomise otsus vastu alles tänavu kevadel. Süsteemi ülalpidamise edasised kulud järgmistel aastatel kirjutatakse linna eelarvesse sisse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles