Politsei hoiatab: liikvel on taas libapolitseinikud

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei hoiatab, et liikvel on taas libapolitseinikud, kes inimestelt raha välja petavad.
Politsei hoiatab, et liikvel on taas libapolitseinikud, kes inimestelt raha välja petavad. Foto: SCANPIX

Eile päeval sai politsei taas teate libapolitseinikust. Sellega seoses kutsub politsei- ja piirivalveamet (PPA) üles kahtlastesse telefonikõnedesse kriitiliselt suhtuma.

Tallinnas elavale naisterahvale helistas väidetavalt Läti politseiuurija, kes teatas, et naise sõbranna on põhjustanud Lätis liiklusõnnetuse. Selleks, et asja mitte ametlikuks ajada, nõuti kahjude hüvitamiseks 5000 eurot. Kahjuks jäi naisterahvas seda juttu uskuma. Kuna naisel siiski nõutud 5000 eurot polnud, andis ta petturile üle 400 eurot.

Eestis on erinevates piirkondades tegutsenud pettureid, kes esitlevad ennast politseinike, advokaatide või juristidena. Lisaks liiklusõnnetusse sattunud lähedase jutule on välja mõeldud igasuguseid legende nii kuriteo toimepanemiste kui ka muude õnnetuste kohta, kus tuleb vigastatu ravikulusid katta.

Politsei palub võimaluse korral fikseerida sissetuleva kõne number ja edastada info kelmide kohta viivitamatult häirekeskusesse lühinumbril 112.

«Palun olge ettevaatlikud ja selgitage petuskeemi eakatele sugulastele ning tuttavatele. Rääkige, kuidas sellise kõne saamise korral tuleks käituda. Kindlasti tuleks keelduda igasuguse raha maksmisest.

Suhtuge kriitiliselt igasugustesse kahtlasena tunduvatesse kõnedesse ja nõudmistesse. Kui kellegi nõudmised tunduvad kahtlased, siis nad seda ilmselt ka on!» paneb PPA kõigile südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles