Pelgulinnas nelja mehe vahel tekkinud tüli päädis pussitamisega

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telliskivi Comarket Pelgulinnas.
Telliskivi Comarket Pelgulinnas. Foto: Erakogu

Politsei pidas kinni kolm meest, kes kahtluse kohaselt pussitasid 10. augusti öösel Pelgulinnas tüli käigus 35-aastast meest.

10. augustil kella 2 paiku öösel sai politsei väljakutse Telliskivi tänavale, kus Comarketi ees oli tekkinud konflikt nelja mehe vahel. Tuttavate omavaheline tüli eskaleerus füüsilise konfliktiga, mille tagajärjel löödi 35-aastasele mehele korduvalt noaga seljapiirkonda.

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust raske tervise kahjustamise tekitamises ning tänaseks on 26-aastane mees, 23-aastane mees ning 49-aastane mees kahtlustatavatena kinni peetud.

Kolmest kahtlustatavast kaks on varem kriminaalkorras karistatud ja nemad viibivad hetkel kinnipidamisasutuses.

Comarketi ees juhtunu jõudis ka sotsiaalmeediasse, kus ringles pilt poe ees olevast verest. Pealtnägija, kes sündmuspaigast mööda sõitis, nentis, et kella kolme ajal öösel olid poe ümber politseilindid ja kohapeal seisis kolm politseiautot.

Isikuvastaste kuritegude teenistuse vanem Rait Pikaro kinnitusel suhtub politsei rasketesse isikuvastastesse kuritegudesse äärmise tõsidusega, eriti kui inimesele on tekitatud tõsiseid kehavigastusi.

«Sellised juhtumid on harvaesinevad, ent kahandavad kindlasti inimeste turvatunnet, veel enam kui need leiavad aset avalikus kohas ja ohvrit rünnatakse noaga,» märkis ta.

«Meie igapäevapraktikas on need siiski pigem üksikud juhtumid ning ka antud loo puhul tegime kiiresti selgeks, et ohver ja ründajad tundsid teineteist,» nentis Pikaro, kelle sõnul alustati juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks koheselt aktiivse tööga, et kahtlustatavad võimalikult kiiresti kindlaks teha.

«Julgen väita, et üldjuhul võõrale inimesele tänaval noaga kallale ei tulda ja tihtipeale on selliste juhtumite puhul tegu erinevatel põhjustel tekkinud omavaheliste tülide ning arvete klaarimisega,» lisas Pikaro.

Sel aastal on Põhja prefektuuris registreeritud 32 raske tervisekahjustuse tekitamise juhtumit.

Rasked isikuvastased kuriteod saavad enam kui 80% juhtudest lahendatud, mis tähendab Pikaro sõnul seda, et nii tõsised kuriteod avastatakse peaaegu alati ja kurjategijad võetakse vastutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles