Lugejad: enne taksosse istumist vaata hindu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopeatus.
Taksopeatus. Foto: Toomas Huik

Tallinnapostimees.ee kustus möödunud nädalal lugejaid üles jagama oma kogemusi Tallinna taksondusega ning avaldama arvamust taksohindade kohta.


Enamus üleskutsele vastanud lugejatest leidis, et kui silmad lahti hoida ja enne taksosse istumist kindlaks teha, kilomeetri hind ja sõidu alustamise tasu suurus, pole vaja liiga kõrget arvet karta.

Seetõttu ei peetud probleemiks ka mõne takso uksel kirjas olevaid ülikõrgeid hindu. Samas märkis üks lugeja, et Tallinna taksohinnad on Euroopa ühed kallimad. «Ülikallilt maksustatakse ka aega, mida teistes pealinnades ei maksustata, näiteks ootamine foori taga, sõitmine liiklusummikus, sõitmine madalal kiirusel jne. Seega arenguruumi hindade ja hinnaarvestuse inimsõbralikumaks muutmiseks veel on,» kirjutas lugeja.

Teine lugeja nentis, et kõrged hinnad on mõeldud eelkõige välismaalastele. «Petetakse turiste. Kohalik saab aru, kui suli tehakse, turistiga tehakse pikem ring. Taksojuhi käest tuleb küsida tšekk. Taksojuhti distsiplineerib ka enne sõitu mobiiliga autonumbrist pildi tegemine,» anti nõu probleemide ennetamiseks.

«Mul pole peal printerite kohustuse sisseviimist mitte kunagi olnud probleeme taksoarvetega. Tänavalt ei võta taksot pea mitte kunagi ja kui võtan, siis vaatan enne sisseistumist aknaklaasilt hinda. Mobiili on salvestatud nelja-viie taksofirma (eelnevalt olen hinnad netist välja uurinud) tellimiskeskuste numbrid ning alati saan kümne minutiga takso,» jagas kolmas taksosõitja oma kogemusi.

«Turistide maabumiskeskustesse võiks linna rahaga reklaamid välja panna, et keskmine kilomeetri hind ja sõidualustustasu on selline ning kindlasti jälgige enne sõidu alustamist takso küljeaknal olevat hinda ja sõidu lõpus küsige tšekki,» soovitas ta.

«Mismoodi saaks üldse petta, kui hinnad on taksos väljas ja juht annab kviitungi. Ei ole mõtet teemat sulepeast välja imeda ja rahva seas paanikat tekitada, justkui kõik taksojuhid oleksid pätid ja kaabakad. Ei ole vaja ronida suvalisse autosse, inimene peab ikka vaatama, kuhu ta sisse istub,» leidis veel üks lugeja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles