Tallinna mereääre atraktiivsemaks muutmiseks tuli üle 500 idee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnalabor kuulutas Tallinna sadama kruiisilaevade kõrval mereäärsel tühermaal välja ideede kogumise mereääre paremaks kasutamiseks.
Linnalabor kuulutas Tallinna sadama kruiisilaevade kõrval mereäärsel tühermaal välja ideede kogumise mereääre paremaks kasutamiseks. Foto: Sander Ilvest

Tallinna kesklinna mereääre atraktiivsemaks muutmise ideekorjele laekus kahe kuuga kokku 516 ideed.

Ideedest suurem osa oli esitatud eesti keeles (455 ideed), inglise keeles esitati 21 ja vene keeles 40 ideed, ütles mereääre ideekorje projekti esindaja Eneli Rohtla BNSile.

«Kõige enam on ideedest näha, et inimesed unistavad ilusast, mugavast kaldaäärsest promenaadist, kus oleks turvaline liigelda, peatuda, veeta aega mere ääres ning tegeleda erinevate huvitegevustega,» selgitas Rohtla.

«Meil on olnud juttu Tallinna linnavalitsusega, et nad võiksid selle platvormi võtta omale edaspidi tööriistaks, et planeeringute tegemisel selle abil edaspidi linnaelanike arvamust koguda,» lisas ta.

Esimene avalik ideede tutvustamine toimub Tallinna Arhitektuuribiennaali raames tuleval esmaspäeval algusega kell 17 Tallinnas Arhitektuurikatlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles