Sotsiaalhoolekanne on talveks valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna hoolekandeasutused on hädaliste aitamiseks valmis ning hakkama saadakse ka juhul, kui eelolev talv peaks tulema sama külma- ja lumerohke kui eelmine.


Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on vahepeal avatud kaks täiendavat sotsiaalmajutusüksust, millest ühes on 70 ja teises 50 kohta. «Peale selle oli meil möödunud aastal 50 reservkohta, tänavu tahame samas vaimus jätkata. Praeguste andmete järgi vabu kohti veel on, aga me oleme valmis ka juhul, kui abivajajaid on senisest rohkem, nagu prognoosid näitavad,» kinnitas Martinson.

Ta lisas, et ka supikööke on laiendatud ning praegu polevat vähimatki põhjust talve tuleku pärast muret tunda. Martinsoni sõnul on eelmisel talvel varjupaika sattunud inimesi on niipalju edasi aidatud, et osa neist on sealt pääsenud sotsiaalmajutusüksustesse, kus on paremad tingimused, aga ööbimiskoha eest tuleb väikest tasu maksta.
«Sotsiaaltöö keskuse ja Hoolekandekeskuse kaudu on väga hästi tööle hakanud see süsteem, et öömajadesse sattunud inimesed liiguvad edasi sotsiaalmajutusüksustesse, kus on paremad tingimused ning sealt on neil võimalus jõuda hiljem omaette munitsipaalkorteritesse, kus tuleb mõõdukat üüri maksta. Paraku munitsipaalkorteritesse jõuavad neist vähesed,» nentis abilinnapea.

Järgmisel aastal algab Tallinnas eurorahade toel kahe uue sotsiaalmajutusüksuse ehitus. Üks rajatakse Männikule, teine kesklinna Varre tänavale, mõlemasse on planeeritud sada kohta. Varre tänaval on Martinsoni sõnul detailplaneering pooleli, sest sinna kavandatakse täiesti uut ehitust, Männikul rekonstrueeritakse olemasolev hoone.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles