Politsei esitas Jõesaarele kahtlustuse rollerijuhi surmaga lõppenud avarii põhjustamises

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar
Andres Jõesaar Foto: Pm

Politsei esitas eile ERRi nõukogu esimehele Andres Jõesaarele kahtlustuse hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustamises.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik kinnitas Postimehele, et Jõesaarele esitati kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on põhjustatud ühe inimese surm ja tekitatud ühele inimesele raske tervisekahjustus.

Kahtlustuse kohaselt leidis politsei kinnitust asjaolu, et Jõesaar sõitis ristmikule punase tulega.

Juhul, kui Jõesaarele esitatakse sama pargrahvi alusel ka süüdistus ning kohus ta süüdi mõistab, võib rahvusringhäälingu nõukogu juhti oodata kuni viieaastane vangistus.

Õnnetus juhtus 17. juulil kell 16.03 Nõmme tee ja Linnu tee ristmikul, kus Jõesaar sõitis Volvoga punase fooritule ajal ristmikule ning põrkas seal kokku rohelise tule ajal sõitma hakanud rolleriga Aprilia, mida juhtis 17-aastane FC Flora noormängija Alar Leuska.

Rollerijuht hukkus liiklusõnnetuses ning lisaks sai vigastada kaassõitja 16-aastane neiu.

Jõesaar avaldas pärast liiklusõnnetust meedia vahendusel hukkunud noormehe perele kaastunnet ning esitas hiljem avalduse ERRi nõukogu juhi kohalt lahkumiseks. Ringhäälingunõukogu jättis aga mehe ametisse.

Politsei alustas põhjuste väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse. Jõesaare kinnitusel oli temal silme ees roheline foorituli, kuni paremalt poolt roller autole otsa sõitis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles