Interaktiivne graafika: Tallinna tunnelid said endale nimed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavalitsuse kolmapäevase istungi päevakorras oli punkt, millega anti nimed 13 jalakäijate tunnelile.

Kahe suurema tunneli, Vabaduse väljaku ja Balti jaama tunnelitele sobivate nimede leidmiseks plaanitakse nimekonkurssi. «Vabaduse väljaku tunneli ja Balti jaama tunneli nimed, mis on praegu kirjeldavad ja sellisel kujul ametlikustamiseks ei sobi,» leidis linna nimekomisjon.

Ülejäänud tunnelid said endale alljärgnevad nimed:

Filtri tunnel – asub Kesklinnas Juhkentali asumis Järvevana tee, raudtee ja Peterburi tee peale- / mahasõidu all. Tunneli Järvevana tee poolses otsas on ajaloolise Filtri tee lõpuosa järgi Filtri tee bussipeatus ja tunnel võimaldab jalakäijatel liigelda Filtri tee ajaloolisel joonel.

Juhkentali tunnel – asub Kesklinnas Juhkentali asumis Filtri teel. Tunneli otste lähedal on Juhkentali peatus, kaugel ei ole ka Juhkentali mõis.

Veerenni tunnel – asub Kesklinnas Juhkentali asumis Veerenni ja Tehnika tänava ristmikul ning Veerenni asumi piiril. Toetati rahvasuus kinnistunud nime.

Renniotsa tunnel – asub Kesklinnas Luite asumis Järvevana teel Veerenni tänava ristmiku piirkonnas. Nimi valiti, kuna Veerenni tänava otsas on Renniotsa peatus.

Kaubamaja tunnel – asub Kesklinnas Südalinna asumis Gonsiori ja Laikmaa tänava ristmikul. Toetati rahvasuus kinnistunud nime.

Liivalaia tunnel – asub Kesklinnas Tatari asumis Liivalaia tänaval.

Sõjakooli tunnel – asub Kristiine linnaosas Tondi asumis A. H. Tammsaare teel. Nimi valiti Sõjakooli tänava ja peatuste vahetu läheduse tõttu. Selle tunneli kaudu toimub ka kergliiklusühendus endise sõjakooli hoonete (kasarmud ja peastaap) vahel.

Tondi tunnel – asub Kristiine linnaosas Tondi asumis Tondi tänaval endise Tondi mõisa läheduses.

Mustakivi tunnel – asub Lasnamäe linnaosas Mustakivi asumis Laagna teel. Nimi valiti asumi nime järgi.

Tondiraba tunnel – asub Lasnamäe linnaosas Tondiraba asumis Laagna teel. Nimi valiti asumi nime järgi.

Rahumäe tunnel – asub Nõmme linnaosas Rahumäe asumis Kitsarööpa ja Rahumäe tee ristmikul. Nimi valiti asumi nime järgi.

Tähetorni tunnel – suusatunnel asub Nõmme linnaosas Hiiu asumis Tähetorni tänaval.

Rummu tunnel – asub Pirita linnaosas Pirita asumis Rummu teel endise Rummu kõrtsi läheduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles