Kommunaalamet: lehtede koristamine on Tallinnas praegu meie põhitöö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg märkis, et puulehtede koristamine nii sõidu- kui kõnniteedelt on praegu peamine töö, sest libedust ei ole esialgu veel vaja eriti tõrjuda.

Postimees.ee`le on tulnud vihjeid, et Tallinna kõnniteedele kuhjub märgi puulehti, mis muudavad liikumise mõneski kohas libedaks ja päris ohtlikuks.

Sulg mainis, et kõnniteedelt puulehtede koristamine on suures osas ikkagi teede ja tänavatega piirnevate kinnistute omanike kohustus. Muude linnale kuuluvate kõnni- ja kergliiklusteede puhastamine on aga loomulikult kas Tallinna kommunaalameti tänavakoristusfirmadest partnerite või linnaosavalitsuste töö.

«Eks linn koristab kõnniteid praegu puulehtedest eelkõige seal, kus inimesed peavad ühissõidukitele minema,» ütles Sulg. «Loomulikult puhastame ka kergliiklusteid.»

Sulg lisas, et eelmisel nädalal oli tal just tänavahooldusfirmade esindajatega kokkusaamine, kus neile anti ülesanne võimalikult kiiresti kõnni- ja kergliiklusteed mahalangenud puulehtedest puhastada. Igal juhul on vaja seda teha enne külmade tulekut.

«Meie poolt on see igal juhul tegevus number üks, kui just libedust ei ole vaja tõrjuda,» kinnitas Sulg.

Tallinna munitsipaalpolitseiameti juht Kaimo Järvik kinnitas, et mupo teeb pidevalt ringsõite linnas ning kui vaja, hoiatab lohakaid krundiomanikke. Trahve on siiani tehtud harva, ainult siis, kui olukord on tõesti väga halb.

«Kui ikka kõnnitee on oluliselt puulehtedega kaetud, siis kutsume krundiomanikke korrale küll,» ütles Järvik. «Inimestelt on kaebusi tulnud ja oleme neid probleeme lahendanud ka. Teema on kindlasti üleval.»

Ta lisas, et eks kõige rohkem on kõnniteedele langenud lehtedega probleeme seal, kus kasvab palju puid – Kadriorus, kesklinnas, aedlinnades. Tallinna magalates seda muret niipalju pole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles