Tallinn ei ühenda Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaiglaid juriidiliselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magdaleena haigla.
Magdaleena haigla. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsuse plaan ühendada Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaiglate raviüksused ei hõlma kahe haigla juriidilist ühendamist.

«Kahe haigla juriidiliste kehade ühendamist käesoleval ajal plaanis ei ole,» teatas linna pressiteenistus.

«Kogu aktiivravi viiakse üle uude haiglahoonesse, mille kavandamiseks on loomisel töörühm. See alustab projektiga seotud tegevusi lähiajal. Plaani kohaselt saab uue ühendhaigla asukohaks Lasnamäe, krunt on täpsustamisel,» selgitas pressiteenistus linna plaane.

Aktiivravi on patsiendi viibimine haiglas uuringute, ägeda või kroonilise haiguse ägenemise ravi ja koduse raviskeemi väljatöötamise jaoks.

Töörühma koosseis on kavas kinnitada linnavalitsuse 16. septembri istungil.

Üle-eelmisel nädalal arutati Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglate nõukogude ühisel koosolekul seda, kuidas ehitada linna uus moodne haiglahoone. «Meil on plaanis rajada uus hoone, kuhu koonduksid suures osas praeguste Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaiglate raviüksused,» ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar ajalehele Pealinn.

«Moodustuks Eesti suurim haigla,» lisas ta. Savisaare sõnul suudaks uus Tallinna Haigla pakkuda inimestele paremat ravi, sest suudaks kasutada ressursse optimaalsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles