Tallinna lasteaed kaalub rahapuudusel uste sulgemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed
Lasteaed Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Muinasjutu lasteaed tunnistas haridusametile, et ei suuda tänavu aasta lõpuni eelarvest eraldatud rahaga toime tulla ning palub kas eraldada lisaraha või lubada pooleteiseks kuuks lasteaed täielikult sulgeda.

Muinasjutu lasteaia juht Stella Mangus-Puna saatis haridusametile kirja, milles palub kaaluda rahapuudusel kas luba sulgeda lasteaed 15. novembrist aasta lõpuni (34 tööpäevaks) või eraldada tööjõukuludeks lisaraha 301 400 krooni.

Mangus-Puna tõdes, et majanduskulude arvelt ei õnnestu tal puuduolevat tööjõukulu katta.

Ta tõi välja, et tulude suurendamiseks 90 lapsega lasteaia rühmi suurendatud ja võetud juurde 8 last, kokkuhoiu nimel on vähendatud juba 2009. aastast töötajate ametikoormusi, koondatud köögiabitööline, vähendatud tehnilist personali ja moodustatud valverühm. Samuti on võetud palgata puhkusi.

Haridusamet: sulgemine ei tule kõne alla

Haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar ütles, et lasteaeda kindlasti ei suleta ja teenuse mahtu ei vähendata. Haridusamet kinnitas, et vanematel muretsemiseks põhjust ei ole.

«Samas ei allu haridusamet ultimatiivsetele avaldustele. Esmalt analüüsitakse asutuse eelarvet ning selgitatakse välja, kas puudujäägi tekkimise põhjuseks on juhtimise vead, mingi ettenägematu olukorra ilmnemine või midagi muud, ning vastavalt tulemustele ka käitutakse,» lisas Jürisaar.

«Täiendav raha eraldamine sõltubki eelkõige asutuse eelarve analüüsi tulemustest, seda nii töötasu kui majandamiskulude osas. Samuti võetakse täiendava eraldise tegemisel arvesse taotluse põhjendatust ja asutuse juhi tegevusi puudujäägi ennetamisel.»

Jürisaare sõnul on lisaraha andmine nii-öelda viimane lahendusvariant. Kohtumist lasteaia juhatajaga ei ole haridusametil veel kokku lepitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles