Savisaar: Lasnamäele tuleb Eesti suurim haigla

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna Keskhaigla.
Lääne-Tallinna Keskhaigla. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinn plaanib koondada Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaiglate raviüksused Lasnamäele ehitatavasse uude hoonesse.

25. augustil arutati Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglate nõukogude ühisel koosolekul seda, kuidas ehitada linna uus haiglahoone, kirjutab linnapea Edgar Savisaar ajalehes Pealinn.

See oleks hoone, kuhu koonduksid suures osas praeguste Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaigla raviüksused. Moodustuks Eesti suurim haigla, teatab Savisaar, kelle sõnul tuleb sellest veelgi võimsam haiglakompleks kui Tartu Maarjamõisa.

Savisaar lisas, et haigla koosseisu tuleb liita ka Tallinna Kiirabi. Arstid peaksid tema sõnul tegelema juba täna tihedat koostööd, et minna uude haiglasse ühtse meeskonnana. 

Savisaare sõnul suudaks uus Tallinna Haigla pakkuda inimestele paremat ravi, sest suudaks kasutada ressursse optimaalsemalt.

Lubab linnahalli korda teha ja õpetajatele maja ehitada

Lisaks lubab Savisaar, et linn teeb ise korda linnahalli nentides, et investeeringud, mida linnahall vajab, on suured. Tänaseks on teada, et kogu objekti korrastamise maksumus on 65 miljonit eurot. Samas kirjutab Savisaar, et avalikkusele enim huvi pakkuv kontserdisaal on rekonstrueeritav eraldi objektina. Hea tahtmise korral on hoone väliskuju, mis lisaks saalile on kaitse all, võimalik säilitada ka siis, kui hoone tiivad rekonstrueeritakse eraldi osadena, kirjutab Savisaar.

Ehk teisisõnu – kunagist jäähalli ja mere poole jäävat osa võiks kohelda eraldi investeeringuobjektidena.

Samuti kirjutab Savisaar, et Tallinn projekteerib uut õpetajate maja munitsipaalmajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles