Vaata, missugune näeb välja suurim Tallinna külastanud kruiisilaev

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel saabus laevaga Regal Princess Tallinnasse üle 3500 kruiisituristi.

Regal Princess on 330 meetrit pikk, 38,4 meetrit lai ning 66 meetrit kõrge. Laeval on 19 tekki ja 1780 kajutit.

Laevale mahub 3560 reisijat, keda teenindab 1346 meeskonnaliiget. Kusjuures rõhutakse just personaalsele lähenemisele. Restoranis teenindab külastajat iga kord sama kelner, kes teab nii tema nime kui ka tema toidu- ja joogieelistusi.

Kruiisi ajal mängitakse laeval nelja Broadway stiilis etendust. Iga laeva etendused on unikaalsed ning teistel kruiisilaevadel neid ei näe. Giidi sõnul on etenduste valik kruiisiostjate seas vägagi oluline valikukriteerium.

Lisaks suurele saalile toimub väiksemaid show’sid ka baarides veidi intiimsemas õhkkonnas, kuid see ei tähendavat vähimatki järeleandmist kvaliteedis. Igal kruiisil on mitu kunstioksjonit. Enne nende toimumist on reisijatel võimalik müüdava kaubaga galeriis tutvuda.

Arvukate poodide seast püüab pilku peamiselt matrjoškadele spetsialiseerunud kauplus ning giid räägib, et neid mitte ei müüda, vaid ka maalitakse reisi ajal laeva pardal, nii et huvilistel on võimalik matrjoškade valmimise viimast etappi oma silmaga näha.

Laeva telestuudiost lähevad eetrisse otsesaated, mida saab igas kajutis vaadata lisaks filmidele ja salvestatud saadetele. Igal hommikul on eetris pooletunnine otsesaade, mis tutvustab ka reisisihtkohti ja päeva jooksul pakutavaid meelelahutusvõimalusi.

17. ja 18. tekil saab mängida minigolfi, korvpalli, võrkpalli, lauatennist jm. Ümber kõige selle kulgeb jooksurada ja sealsamas on ka hästivarustatud jõusaal.

Päikesetekil on mitu basseini. Neist üks on täpselt laeva ahtris ning sel ajal, kui laev Tallinnas ankrus seisab, on sealt võimalik nautida suurepärast vaadet linnale. Tallinnas on ilm paraku selline, et vaateid nauditakse pigem kajutiaknast. Giidi sõnul on see bassein kõige suurem muudatus, mis eristab Regal Princessi tema vanemast õest, Royal Princessist. Varsti peale tolle valmimist leiti, et laeval on liiga vähe basseine ning järgmisena ehitatud Regalile projekteeriti üks juurde.

Päikesetekil on ka suuremad basseinid, mille sees või kõrval lebades saab vaadata suurel ekraanil näidatavaid filme või nautida mulje avaldavaid purskkaevu-show’sid. Päikeseteki vööripoolses otsas on lastele keelatud ala. Seal ei toimu midagi sellist, mida laste silmad näha ei tohiks. See, Retreat või Sanctuary, on koht, kuhu pääseb lisatasu eest ning kus mängivad lapsed oma lärmiga rahuarmastavat vanemat generatsiooni ei häiri. Seal pakutakse ka tavalisi massaažiteenuseid, mille muudab eriliseks laeva vöörist avanev vaade.

Kruiisi hinna sees on toitlustamine. Laeva peenemates restoranides tuleb muidugi ise kõige eest maksta. Pileti hinna sees olevaid söömaaegu pakutakse hiigelsuurt kiirsööklat meenutavas asutuses. Tõsi, lähemal uurimisel on näha, et toiduvalik on igasugusest kiirsöögikohast kõvasti üle. Seetõttu eelistabki enamus reisijaid just seal einetada. Selleks, et vältida järjekordi, on kasutusel peilerid. Kui hetkel kipub vabu kohti nappima, antakse uutele tulijatele peilerid. Nood võivad siis endale söögikoha läheduses mingit muud tegevust otsida, kuni peilerile saadetakse teade, et nüüd on aeg sööma tulla.

Lisaks sellele on arvukalt muid söögikohti, millest kõige peenem on Chef's Table Lumiere, mille sajadollarilises hinnas sisaldub muu hulgas suhtlemine peakokaga ning lahkudes antakse kaasa ka mõni retsept.

Laevafirma esindaja sõnul pole Regal Princess küll maailma suurim kruiisilaev, pigem just optimaalse suurusega. «Olgu laeval kui palju kohti tahes, päikesetekk on ikka üks ja õige ilma korral kipuvad kõik reisijad just sinna,» soovitas ta kruiisi valimisel ka seda silmas pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles