Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse ruumid otsiti läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo töötajad otsivad täna läbi Põhja-Tallinna valitsuse ruumid.

Põhja-Tallinna valitsuse ruumid otsitakse läbi Harju maakohtu määruse alusel kriminaalasjas, mille sisuks on Põhja-Tallinna linnaosavalitsusele võimalike võltsarvete esitamine ning nende alusel väljamaksete tegemine linna vahenditest.

Praeguseks on ühele Põhja-Tallinna valitsuse ametnikule ning ühele ettevõtjale esitatud kahtlustus seonduvalt dokumentide võltsimise ja võltsitud dokumentide kasutamisega.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kuna menetlustoimingud alles käivad, siis ei ole prokuratuuril ja politseil võimalik veel kriminaalmenetluse detaile täpsemalt kommenteerida.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ütles Postimehele, et teos kahtlustatav on linnaosavalitsuse spetsialisti tasemel töötaja. Ta ei täpsustanud, millise osakonna töötaja kahtlustatav on. «Praeguse seisuga on kahtlustatav ainult üks linnaosavalitsuse töötaja. Prokuratuur pole veel otsustanud, kas taotleb tema ja kuriteos kahtlustatava ettevõtja vahistamist,» ütles ta.

Läbiotsimine algas umbes kella 16 ajal. Läbiotsimine toimub hoone ülemisel korrusel. Linnaosavalitsuse töötajad ütlesid kohalviibivale Postimehe ajakirjanikule, et enamus linnaosavalitsuse töötajatest on praeguseks majast lahkunud, kuid linnaosavanem Karin Tammemägi, linnaosavanema asetäitja Priit Kutser ja linnaosavalitsuse pressiesindaja Raivo Lott viibivad veel hoones. Linnaosavalitsuse töötajatele ei ole toimuva kohta infot antud.

Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi kinnitas Postimehele läbiotsimist linnaosavalitsuses, kuid ta ei saa enda sõnul praegu sellest rohkem rääkida.

«Ma arvan, et prokuratuur peaks seda ise kommenteerima. Asi puudutab ühte meie töötajat, aga mina ei ole õige inimene seda kommenteerima.  Ma ei tea, mida tohib või ei tohi öelda,» ütles Keskerakonda kuuluv Tammemägi.

Tammemägi ei öelnud, kellega seoses linnaosavalitsust läbi otsitakse. «Ma arvan, et ma ei tohi seda öelda,» lausus ta.

Linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Raivo Lott ei teadnud veidi enne kella viit, mis võiksid kahtlustuse täpsemad asjaolud olla. «Ausalt öeldes ei tea ma mitte midagi. Umbes tund aega tagasi tuldi siia sisse ja mul ka rohkem infot ei ole,» ütles Lott ja lisas, et jälgib praegu isegi huviga uudiseid.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsust on uuritud ka varem

2014. aasta veebruaris alustas keskkriminaalpolitsei väärteomenetluse, et kontrollida kas pikettide korraldamisel 2011. aasta lõpus ja 2012. aasta alguses võidi kasutada Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse vahendeid kolmandate isikute huvides. Väidetavalt aitas Põhja-Tallinna linnaosavalitsus oma ressursiga kaasa korteriühistute osalemist valitsusevastastel pikettidel. Politsei lõpetas mullu juunis menetluse aegumistähtaja täitumise tõttu.

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas 2012. aasta mais Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemägi tegevuse suhtes alustatud kriminaalmenetluse, mille käigus uuriti võimalikku omastamist ja pistise võtmist.

Kriminaalasi lõpetati kriminaalmenetluse aluse puudumise tõttu. Tammemäge kahtlustati 11 791,17 euro Tallina linna raha omastamises 2011. aasta riigikogu valimiste kampaania läbiviimiseks ja 264,4 euro suuruse pistise võtmises ühelt ettevõtjalt, keda kahtlustati omakorda talle pistise andmises.

Uurimisel tuvastati, et Tammemägi tellis 2010. aasta detsembris Põhja-Tallinna valitsuse nimel linna raha eest 10 000 Põhja-Tallinna valitsuse logoga seinakalendrit ning korraldas 2011. aasta jaanuari lõpus tervisepäeva, mille reklaamimiseks valmistati 100 plakatit ja 4000 kutset. Kõigil neil trükistel oli kesksel kohal Tammemägi foto.

Harju maakohus mõistis 2011. aasta veebruaris Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse linnamajandusosakonna endise juhataja Allar Oviiri süüdi korduvas pistise võtmises ja karistas teda tingimisi kaheaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles