Tallinna kiirabi jalgrattapatrull tegeles enim joobes inimestega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi rattapatrull.
Kiirabi rattapatrull. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kesk- ja vanalinnas turismi kõrghooajal autoga raskesti ligipääsetavates kohtades tarvidusel kiiret meditsiinilist abi andev kiirabi jalgrattapatrull tegeles lõppenud hooajal enim joobes inimestega, kes moodustasid 95 patsiendist ligi kolmandiku.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ütles BNSile, et alkoholijoobes patsiente oli 28, traumadega patsiente tuli aidata 23 ja päikesepiste saanud patsiente 18 korral. Valu rinnus, peavalu või kõhuvalu kurtnud patsiente oli seitse, krampide tõttu tuli abi anda viiel, narkootikumide üledoosi tõttu kolmel, ärevushäirete tõttu kahel ja muudel põhjustel üheksal korral.

Patsiendi haiglasse viimiseks kutsuti brigaad järgi 43 korral ja politsei üheksal korral, ülejäänud patsiendid said abi kohapeal.

«See suvi oli üsna vihmane, mistõttu rattapatrull sai olla tööl vähem aega kui eelmistel suvedel,» sõnas Adlas. «Uue trendina olid seekord kruiisilaevad, kuhu kahel korral vajati appi kiirabipatrulli,» lisas ta.

Adlase hinnangul õigustas rattapatrull ennast taas ja ka järgmisel suvel on plaan sellist kiirabi vormi Tallinna vanalinnas jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles